Grúzia 2-0-ra verte Portugáliát, és ezzel kiejtette Magyarországot

Grúzia 2-0-ra verte Portugáliát, és ezzel kiejtette Magyarországot
Khvicha Kvaratskhelia hamar vezetést szerzett Grúziának – Fotó: Szabo Bernadett / Reuters

Másolás

Vágólapra másolva

A magyar futballválogatott vasárnap Skócia 1-0-s legyőzésével elérte a csoportjában a harmadik helyet, és abban reménykedhetett, hogy nem előzi meg négy másik csoportharmadik, de az eredmények végül úgy alakultak, hogy Szoboszlai Dominikék kicsúsztak a legjobb 16-ból. Az utolsó két csoportmeccsen Törökország még a magyaroknak segített azzal, hogy 2-1-re legyőzte Csehországot, a sorsukat viszont megpecsételte, hogy Grúzia 2-0-ra verte Portugáliát.

A C csoport kedden játszotta le utolsó körét, és már egyetlen jó végkimenetelű meccs is a 16-ba segíthette volna a magyar válogatottat. Ehhez a három évvel ezelőtt döntőt játszó Angliának kellett volna legyőznie az előző két csoportmeccsen döntetlenező Szlovéniát. Gareth Southgate sokat kritizált csapata nem múlta felül magát, a szlovénok pedig nem törték meg a sormintájukat, és egy gól nélküli döntetlennel a magyar csapat elé kerültek jobb gólkülönbségüknek köszönhetően.

„Három létfontosságú pont. Nyilván lehetett volna több is, de kevesebb is. Most már csak várnunk kell és reménykedni. Köszönet a játékosainknak, hogy a végsőkig hittek és kitartottak, a szurkolóinknak (akik mindig támogattak minket), és imádkozunk Varga Barnabás mihamarabbi gyógyulásáért! Mi vagyunk a magyarok!” – írta Facebook-oldalán Marco Rossi.

A 2016-tól 24 csapatosra felduzzasztott futball-Európa-bajnokság némileg furcsa lebonyolítási formával jár. Addig tiszta sor, hogy a hat négycsapatos csoportból a legjobb kettő-kettő ország továbbjut a 16 közé. A másik négy továbbjutót viszont már nem a saját csoportjuk ellenfeleihez mérik, hanem az összképet nézik. A hat csoportharmadikból a legjobb négy mehet tovább. Köztük a szerzet pontok, a gólkülönbség, a rúgott gólok, a győzelmek száma, a sárga- és piros lapok, végül az európai selejtezőkön elért ranglistás helyezés differenciál.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!