Szoboszlai másodszor lehet az év legjobb sportolója Magyarországon

2023. december 18. – 11:41

Másolás

Vágólapra másolva

A Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) 2024. január 8-án, hétfőn, a budapesti Operaházban rendezi meg a 66. M4 Sport – Az Év Sportolója Gála 2023 televíziós díjátadót. Hétfőn délelőtt nyilvánossá váltak a listák, kikre szavazhatnak az újságírók.

A szavazás legizgalmasabb része az lesz, hogy megválasztják-e idén is az év legjobb sportolójának Szoboszlai Dominikot. A díj történetében eddig egyszer kapta meg focista, épp ő, de a koronavírus-járvány miatti csonka évben, 2020-ban javarészt az Izland elleni góllal érdemelte ki a dicsőséget, míg más sportágak eseményei elmaradtak. Most kihívója akad szép számmal a Liverpool középpályásának, aki Montenegró ellen két remek góllal koronázta meg a válogatott Eb-kijutását.

De ez elég lesz-e Kós Hubert ellen, aki világbajnok lett úszásban? Vagy Koch Máté ellen, aki a párbajtőrvívás aranyérmét nyerte meg. És akkor még nem beszéltünk két birkózóról, Losonczi Dávidról és Muszukajev Iszmailról. Losonczi másfél hónappal a meg nem adott tus után lett vb-győztes. No, meg a teniszező Marozsán Fábiánról, aki szenzációt okozva legyőzte a világelsőt, Carlos Alcarazt. Ilyesmi negyven éve nem fordult elő.

A nőknél a képlet valamennyivel egyszerűbb, két felnőtt világbajnoka volt a magyar sportnak olimpiai számban: a 17 éves tekvondós, Márton Luána, és a vitorlázó Érdi Mária. Korok Fatima a szabadtüdős merülés világrekordjával szállhat be a versenybe.

Az év edzője díj favoritja ezúttal is Marco Rossi, bár most a vízilabdázó Varga Zsolt a kihívója. Az év csapata versenyben is a foci és a világbajnok vízilabda csapat különmeccse jöhet.

Az egyéni sportág csapatversenyeiben a két kardválogatott, a férfi és a női vívhat nagy csatát. A nők a címvédők egyébként, mert tavaly megkapták ezt az elismerést.

A teljes lista itt megtekinthető. A fogyatékos sportolóknál ezúttal három kategóriában (az Év fogyatékos férfi sportolója, az Év fogyatékos női sportolója, az Év fogyatékos csapata) hirdetünk győztest. A jelöltek listáját a Magyar Paralimpiai Bizottság állította össze, a végső sorrendről az MPB által felkért szakemberek, szakírók döntenek. Egy fogyatékos sportolókkal foglalkozó edző, Szalma László bekerült az Év edzője-díj
jelöltjei közé. Az év pillanatára az M4 oldalán lehet szavazni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!