Eb-selejtező: magyar–szerb 2-1

2023. október 14. – 20:30

frissítve

Eb-selejtező: magyar–szerb 2-1
Fotó: Szabó Bernadett / Reuters

Másolás

Vágólapra másolva

A belgrádi 2-1-es győzelem után a Puskás Arénában is 2-1-re nyert a magyar válogatott Szerbia ellen, Marco Rossi csapata ezzel óriási lépést tett az Európa-bajnokságra való kijutás felé. A 20. percben Varga Barnabás góljával került előnybe a magyar válogatott. A szerbek egy szöglet utáni fejesgóllal egyenlítettek, de a magyar csapat ettől nem zuhant össze: egy perccel később Sallai Roland egy gyönyörű labdaátvétel után óriási gólt lőtt. A második félidőben nyomtak a szerbek, de csak lesgólokat szereztek. A magyar válogatott így kapott gól nélkül bekkelte ki a második 45 percet és 6 perces ráadást.

A mérkőzés utolsó negyedórájában a magyar válogatott mindent megtett a győzelem érdekében, szívós védekezéssel és Dibusz utolsó perces nagy védésével sikerült megőrizni a 2-1-es előnyt. A belgrádi meccs után most is megérdemelten nyert Marco Rossi csapata, mivel szervezettebben játszottak ellenfelüknél. A magyar válogatott ezzel óriási lépést tette a csoportgyőzelem felé, ha kedden Litvániában is nyerni tudnak, akkor egyenes úton kijutnak a jövő évi Európa-bajnokságra.

Kedden 20.45-kor folytatja a magyar válogatott, ott egy győzelemmel már biztosan meglehet az Eb-kijutás. Így áll most a csoport:

  1. Magyarország – 13 pont
  2. Szerbia – 10 pont
  3. Montenegró – 8 pont
  4. Litvánia – 5 pont
  5. Bulgária – 2 pont

A magyar ünneplés közben kicsit beindult a lökdösődés, Kalmár kezdett mutogatni a szerb kapusnak, miután az ellőtte mellette a labdát. Kalmár a második sárgáját kapta ezzel, már a lefújás után, emiatt nem játszhat kedden Litvánia ellen.

Dibusz jobban érezte a gólvonalon állva, merre tart a labda, a tévéközvetítésben veszélyesebbnek tűnt azért, és a magyar kispadon is mindenki a fejéhez kapott.

Vége a mérkőzésnek
HUN Magyarország 2 : 1 Szerbia SRB

Milenković fejelt közvetlen közelről, de Dibusz hihetetlen reflexszel hárított. A tizedik szerb szöglet jön, megindul a sarokban a dobálás, rengeteg pohár és palack érkezett. A szöglet után bent Dibuszt támadták, szabadrúgás kifelé.

Sárga lap
Zsolt Kalmár
HUN Magyarország
Sárga lap
Endre Botka
HUN Magyarország

Kisebb birkózás volt ez inkább, Kerkezt tolta el magától a szerb csatár, de így sem tudott jól helyezni, mellé ment.

Fotó: Bernadett Szabo / Reuters
Fotó: Bernadett Szabo / Reuters

Nem lett népszerű ezzel a döntéssel a francia játékvezetői csapat.

Az MTK játékosa egy labdaszerzés és pár tolás után tette kapura, pontosan középre helyezett, úgyhogy ez nem okozott gondot.

Csere
Martin Ádám Barnabás Varga
HUN Magyarország
Csere
Petar Ratkov  Saša Lukić
SRB Szerbia

Rohamoznak a szerbek, de most kitart a védelem. Közben viszont egyre több magyar játékos kerül a földre, Varga az előbb görcsöt kapott, most meg Kerkez nem tud lábraállni. Varga a görcsből felgyógyulva kapott jó labdát a kapu előtt, erősen fejelt, de nem jól helyezte, Vanja Milinković-Savić kezében labdolt a labda.

Sárga lap
Barnabás Varga
HUN Magyarország
Sárga lap
Nikola Milenković
SRB Szerbia

Milenkovićé a meccs első lapja, de szinte azonnal jön egy lap Vargának is, aki a partjelzőn kérte számon, miért nem jelezte, hogy őt bizony fellökték. Vargának igaza volt, de a túl heves reklamálás lapot ért neki is.

Csere
Nemanja Radonjic Andrija Živković
SRB Szerbia
Csere
Mihály Kata Roland Sallai
HUN Magyarország
Csere
Endre Botka Attila Fiola
HUN Magyarország

Most jobbal tekert középre, Varga Barnabás repült a levegőben, hogy csúsztasson, de pont nem érte el a labdát. Két nagy magyar helyzet bő egy perc alatt, ébredezünk.

Teljesen üresen vette át a labdát a tizenhatoson belül, de picit ütemtelenül lőtt, a kapus és a kapu mellett is elhúzott a labda. Pedig eldönthette volna a meccset minden bizonnyal. Mindegy, végre nekünk is vannak villanásaink a második félidőben, látszik, hogy a konktrák, a hosszú labdák most mehetnek a szerbek ellen.

Ez megint meleg helyzet volt, Tadić és Pavlović is a bal kapufát találta el meglehetősen közelről. Ez és a két lesgól azért nem mutat túl jól, de egyelőre tartja magát a válogatott, marad a 2-1-es magyar előny. Persze az sem jött jól, hogy a megsérült Fiola már elhagyta a pályát, Botka Endrét viszont még nem engedték becserélni a helyére.

Fotó: Bernadett Szabo / Reuters
Fotó: Bernadett Szabo / Reuters

Szakkommentár

Mitrović második lesgólja óta a szerbek lendülete visszaesett, és 10-15 percen át nem volt igazán komoly helyzetük. A nyomás megtöréséhez a cserék is hozzájárultak, az a néhány perc, amíg állt a játék, egyértelműen a magyar csapatnak segített.

Szoboszlai szerzett labdát, meg is indult, majd Szalai lépett fel a támadáshoz, ő is ívelt be középre az első gólt szerző Vargának. A Fradi csatára okos megoldást választott, megpróbálta fejjel átemelni Vanja Milinković-Savićot, centiken múlt csak a siker, mert a fejes a felső léc tetején landolt.

Csere
Filip Đuričić Mijat Gacinovic
SRB Szerbia

Szerencsére csak egynél volt komoly gond, azóta rendezték a sorokat hátul a magyar csapatban. Dibusznál köt ki egy rossz szerb beadás, ez jó alkalom arra, hogy kicsit lassítsa a játékot – a szerb fölényben egyre több lehet majd az ilyen finom időhúzás, hogy biztosan meglegyen a győzelem.

Az első félidőben remeklő, mindkét gólban előkészítői szerepet vállaló Négo helyére jön Bolla Bendegúz a védelem jobbszélére, míg Callum Styles helyére jön Kalmár Zsolt, aki nagyjából azt a posztot játssza, amit Szoboszlai, de el fognak férni egymás mellett.

Csere
Zsolt Kalmár Callum Styles
HUN Magyarország

Nem indul valami jól a második félidő, egyelőre csak a lesvonal ment meg minket. Mitrović jól lőtt, de nem ő, hanem a félidőben beálló, majdnem gólpasszt adó Tadić volt túlságosan a védők mögött. Az előbb sem ő volt egyébként lesen, a társak miatt már a második gólját vették el a meccsen.

Fotó: Bernadett Szabo / Reuters
Fotó: Bernadett Szabo / Reuters

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!