Cser-Palkovics elintézte, hogy ingyenes legyen a belépés a Mol Fehérvár szombati meccsére

2023. május 16. – 12:50

Másolás

Vágólapra másolva

Ingyenes lesz a belépés a szombati Mol Fehérvár–Zalaegerszeg NB I.-es futballmérkőzésre, ugyanis Székesfehérvár városa ezzel is támogatni akarja a kiesés ellen küzdő csapatát – írta Facebook-oldalán Cser-Palkovics András polgármester.

Két meccsel a bajnokság vége előtt a Fehérvár az utolsó előtti, 11. helyen áll az OTP Bank Ligában, két ponttal vannak lemaradva a szintén pocsék szezont produkáló Budapest Honvédtól. „Nagyon rég nem volt szeretett csapatunk olyan kritikus helyzetben, mint most. Sorsdöntő két meccs előtt áll a város együttese. Tudom, hogy akik ismerik és szeretik a Vidit, a történetét, a legendát, a hangulatot, azok most joggal csalódottak” – írta a polgármester, aki szerint most az a fontos, hogy minden probléma ellenére minél több szurkoló álljon a csapat mellé.

Hozzátette: a város kezdeményezte, hogy ingyenes lehessen a belépés a szombati, Zalaegerszeg elleni meccsre. Ezt levélben meg is írta a klub ügyvezetőjének, és arról is tájékoztatta,

hogy az önkormányzat kész lemondani a jegybevétel ráeső részéről, illetve további egymillió forint bérleti díjtól is eltekintenek.

„Székesfehérvár ezzel a gesztussal áll ki sok évtizedes futballhagyománya és csapata mellett, még inkább az ezeket életben tartó szurkolói közösség mellett” – írta Cser-Palkovics. Az ingyenes belépőkről és a mérkőzés rendezésével kapcsolatos egyéb tudnivalókról a klub adott bővebb tájékoztatást.

„Arra kérem tehát minden szurkolótársamat, hogy legyünk ott minél többen szombaton a Vidi megmérettetésén, fogjunk össze, drukkoljunk közösen azért, hogy a csapatunk bennmaradjon abban a ligában, amit hagyománya és státusza megkövetel! Biztos vagyok abban, hogy a szurkolókon most sem fog múlni. Hozzáteszem: a játékosok irányába a minimum elvárás, hogy mindent megtegyenek a pályán szombaton. Ez már többszörösen becsületbeli ügy” – írta a polgármester.

Cser-Palkovics András korábban többször is nyilvánosan kritizálta a Mol Fehérvár idei teljesítményét, márciusban még edzőváltást is sürgetett, ami pár nappal később valóban meg is történt. Arról, hogy az öt éve még bajnokságot nyerő székesfehérvári klub hogyan jutott el idáig, ebben a cikkben írtunk részletesen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!