Már ki is nevezték Huszti Szabolcs utódját a kiesés elől menekülő fehérvári futballklubnál

2023. március 15. – 16:03

Másolás

Vágólapra másolva

Bartosz Grzelak lett a Mol Fehérvár FC labdarúgócsapatának új vezetőedzője, idézte az MTI a klub honlapján közzétett bejelentést.

A svéd szakember a lengyelországi Szczecinben született, az AIK Solnában futballozott és tagja volt a svéd U19-es válogatottnak is, majd korán az edzői pályára lépett.

A 44 éves tréner 2009 és 2011 között az IK Frey Taby másodedzőjeként dolgozott, majd öt és fél éven keresztül vezetőedző volt a klubnál, amely a negyedosztályból a másodosztályig jutott fel. Ezt követően 2017 nyarán az AIK, majd a svéd U21-es válogatott másodedzője lett, az AIK irányítását 2020 augusztusában vette át, rögtön első teljes szezonjában ezüstérmet szerzett úgy, hogy az bajnoki cím csak a gólkülönbségen múlt. A Solnától 2022 augusztusában távozott, nyolcvan tétmérkőzéséből tizennyolc döntetlen és huszonegy vereség mellett negyvenegyet nyert meg.

„Kétségtelenül nehéz helyzetben van most a csapat, ezzel együtt is izgatottan és büszkén várom azt, hogy elkezdhessem a munkát a Vidinél. Nincs itt az ideje annak, hogy a hosszútávú terveinkről beszéljünk, a jelenben kell élnünk és dolgoznunk”

– mondta Grzelak, aki 2025. június 30-ig írt alá.

Elődje, Huszti Szabolcs október közepétől keddig vezette a Fehérvárt, amely legutóbbi hét mérkőzéséből csak egyet nyert meg, az utolsó előtti, kieső helyen áll az NB I.-ben, hátránya egy pont a tizedik Honvédhoz képest.

A következő fordulóban a Fehérvár éppen a Honvédot fogadja szombaton.

Öt év alatt jókorát fordult a világ, a Fradi azóta negyedszer résztvevője valamelyik csoportkörnek, megélte a kupatavaszt, míg a Viditől távolodik a bármilyen európai kupa főtáblája, bár valamennyi esélyük a bejutásra azért volt tavaly is. Most viszont már annak is nagyon örülnének, ha egyáltalán az NB I.-ben is ott lenne jövőre a magyar szinten kifejezetten tehetős klub. Cikkünk a témában>>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!