A Leverkusennel játszik a Ferencváros az Európa-liga nyolcaddöntőjében

2023. február 24. – 12:17

Másolás

Vágólapra másolva

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) péntek délben kisorsolta a 2022/23-as Európa-liga nyolcaddöntőinek párosítását. Azonos nemzetbeliek most még nem kerülhettek össze, de azonos csoportban szereplők ismét összefuthattak.

Mivel a Ferencváros novemberben megszerezte csoportjának első helyét, most csatlakozott vissza, az előző, playoffnak elkeresztelt körben, amikor például a Manchester United a Barcelonával került össze, nem vett részt.

Magyar csapat 2003 után érdekelt ismét a tavaszi folytatásban, és a Ferencvárost a kiemeltek közé sorolták be. A párharcokat ezúttal is Gera Zoltán alakította ki, ő az El nagykövete, mert a sorozat május végi döntőjének a Puskás Aréna ad otthont.

A párosítások:

  • Union Berlin (Schäfer András csapata) – Union St. Gilloise
  • Sevilla – Fenerbahçe (Szalai Attila csapata)
  • Juventus – Freiburg (Sallai Roland csapata)
  • Leverkusen – Ferencváros
  • Sporting – Arsenal
  • Manchester United – Betis
  • AS Roma – Real Sociedad
  • Sahtar – Feyenoord

A Leverkusen a playoffban tizenegyesekkel búcsúztatta a Monacót, miután hazai pályán 3-2-re kikapott, idegenben pedig ugyanilyen arányban nyert. A Fradi 2021-ben már találkozott az El-ben a Leverkusennel, idegenben kikapott, hazai pályán 1-0-ra megverte egy, már tét nélküli meccsen.

„Azokból a mérkőzésekből is erőt meríthetünk és elhihetjük, hogy van keresnivalónk, még ha azóta mindkét csapat alaposan át is alakult, más edzők ülnek a kispadokon. Előzetesen a Leverkusent egy jó ellenfélnek gondoltam, ugyan nem a legnagyobb sztárklubok egyik, de stílusos futballt játszik. A feladat adott, bízom benne, hogy eredményesek tudunk lenni” – nyilatkozta Dibusz Dénes a klub Facebook oldalán.

A Ferencváros a visszavágót játssza hazai pályán, március 16-án, csütörtökön. 40 ezer jegy néhány hét alatt elkelt. Az első meccs egy héttel korábban lesz. A pontos időpontokat az UEFA jelöli ki.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!