Kirúgta Huszti Szabolcsot a kieső helyen álló fehérvári futballklub

2023. március 14. – 15:03

Másolás

Vágólapra másolva

Távozik a kiesőhelyen álló Mol Fehérvár vezetőedzője, Huszti Szabolcs. A székesfehérvári futballklubnál ez már a második edzőváltás a szezonban, Huszti október 17-én érkezett az elküldött Michael Boris helyére. Husztival együtt távozik segítője, Toldi Gábor is – írja a klub keddi közleménye.

Huszti 13 tétmérkőzésen irányította a Fehérvárt, a mérlege: három győzelem, négy döntetlen és hat vereség. A legutóbbi hét mérkőzésükből csak egyet nyertek meg, hétvégén 2-1-re kikaptak a Pakstól, így az utolsó előtti helyre csúsztak vissza az OTP Bank Ligában. A csapat hátránya egy pont a 10. helyezett Honvédhoz képest. A Vidi szombaton épp a kispestieket fogadja a bajnokságban – írja az MTI.

A vereség után Székesfehérvár polgármestere, Cser-Palkovics András a Facebook-oldalán fakadt ki a csapat gyenge teljesítménye miatt. Többek között azt írta: „Ebben az elkeserítő helyzetben Marko Nikolicra, vagy hasonló kaliberű edzőre van szükség. A jelen és a jövő miatt is. A döntés a tulajdonos joga, de egyben felelőssége is.”

A klub közleménye hozzáteszi, hogy az új vezetőedző kinevezéséig Késedi Gábor és Száraz Ádám vezeti az első csapat edzéseit.

A fehérvári klub évek óta tartó lejmenetéről ebben a cikkben írtunk részletesen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!