Huszti Szabolcs lett a Mol Fehérvár új edzője, Juhász Roland sportigazgatóként tér vissza

2022. október 17. – 12:45

frissítve

Huszti Szabolcs lett a Mol Fehérvár új edzője, Juhász Roland sportigazgatóként tér vissza
Michael Boris, a Mol Fehérvár később távozó vezetőedzője a Budapest Honvéd elleni, 2–0-ra megnyert meccs után a székesfehérvári Mol Aréna Sóstó stadionban 2022. május 3-án – Fotó: Vasvári Tamás / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

A szakmai stáb öt tagja is távozik a Mol Fehérvár futballcsapatától a Vasas elleni szombati vereség után – jelentette be a klub a honlapján két külön közleményben. A Mol Fehérvár a kilencedik helyen áll a tizenkét csapatos NB I.-ben, 11 meccsből 3 győzelmet és 2 döntetlent értek el 6 vereség mellett, 11 lőtt gól mellé 17-et kaptak.

Egyrészt felajánlotta a lemondását az a Sallói István, aki korábban játszott is a csapatnál, majd tavaly júliusban tért vissza sportigazgatóként. Vele együtt távozik a vezető játékosmegfigyelő, Zoran Kuntics és a Vidi II vezetődzője, Györök Tamás is.

Ezzel egy időben szintén otthagyja a klubot a vezetőedző, a német Michael Boris. Ő február 16. óta irányította a csapatot, ezalatt 32 tétmeccsből 13-szor nyertek. Az utódja egyelőre nem ismert, a klub későbbre ígérte erről a bejelentést. Egyúttal Boris segítője, Preisinger Sándor is távozik.

Frissítés 16:37: Huszti Szabolcsot nevezte ki új vezetőedzőnek a Mol Fehérvár, a sportigazgatói posztot pedig Juhász Roland veszi át – jelentette be a klub honlapja.

Huszti 2018 januárjától pályafutása 2020-as befejezéséig volt a Fehérvár játékosa, majd sporttanácsadóként dolgozott a klubnál. Tavaly február és október között a DVSC-t irányította az NB II.-ben, majd a feljutás után az élvonalban is. Segítője Toldi Gábor lesz – írja az MTI.

Juhász 2013-tól a 2020-as visszavonulásáig futballozott a Mol Fehérvárban, majd sporttanácsadóként, az NB III.-as csapat szakmai stábjának tagjaként, 2021 áprilisa és 2022 februárja között pedig az első csapat másodedzőjeként dolgozott Szabics Imre mellett. Amikor Szabicsot menesztette a klub, vele együtt távozott Juhász is, aki most, nyolc hónap elteltével sportigazgatóként tér vissza Fehérvárra.

Nem csak Fehérváron nagy a mozgolódás ebben a szezonban, több más csapat is váltott már vezetőedzőt. Augusztus legvégén a DVSC-től távozott João Janeiro, az ő helyét ideiglenesen Dombi Tibor vette át, majd később a szerb Srdjan Blagojevićet nevezték ki. Szeptember elején pedig a Fehérvárt a hétvégén legyőző Vasas menesztette Kuttor Attilát, aki helyett Kondás Elemér érkezett. Ugyanaznap a Mezőkövest is kirúgta Supka Attilát, az ő helyére később épp Kuttor érkezett.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!