Micsoda kedd a magyar futballban: kirúgtak két edzőt is, de az igazi nagy hír Paksról jött

2022. szeptember 06. – 12:10

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Három szerződésnek is vége lett kedden a magyar futball élvonalában, és egyik hír mellett sem lehet szó nélkül elmenni.

Egyfelől ugyanis néhány órán belül két edzőt is menesztettek. Kuttor Attilával a Vasas bontott szerződést – jelentette be a hírt honlapján a klub. Nagy meglepetés nincs ebben: bár a Fáy utcába tavaly nyáron érkezett Kuttorral sikerült megnyerni a múlt szezonban a másodosztályt, az eddigi hét fordulóban 5 döntetlen mellett 2 vereség a csapat mérlege, ezzel 11. helyezettek a 12 csapatos bajnokságban. Csak a másik nyeretlen, de még csak hat meccset játszott Újpestet megelőzve kieső helyen állnak tehát (a két csapat egyébként épp egymás ellen játszik a következő fordulóban, vasárnap, Újpesten). A Vasas már meg is nevezte Kuttor utódját, Kondás Elemért, aki azzal a címmel büszkélkedhet, hogy ő az utolsó magyar edző, aki magyar bajnokságot nyert. Igaz, ennek is már nyolc éve. Kondás a Debrecennel érte el legnagyobb sikereit, de a Kisvárdát, a Győrt és a Diósgyőrt is irányította már.

Néhány órával később a Mezőkövesd is közölte, hogy meneszti edzőjét, Supka Attilát (akinek a helyére már emlegették is a Vasastól elküldött Kuttort). A Mezőkövesd hét forduló után szintén 5 pontos, a Vasas előtt áll a tabellán (tavaly is 10. helyen zártak, mindössze két ponttal megelőzve a kiesett MTK-t).

Kuttor és Supka menesztése már a második és harmadik edzőváltás az alig több mint egy hónapja, július végén kezdődött NB I.-ben: múlt szerdán João Janeiro távozott a debreceni kispadról. A csapatot ideiglenesen Dombi Tibor irányította a hétvégén, és 1-0-ra meg is verték a Fehérvárt; ez volt a csapat első győzelme.

A kedd másik, igazán nagy és váratlan híre a magyar futballban Paksról érkezett: a csapat és ikonikus alakja, a 35 éves, 25-szörös válogatott támadó Böde Dániel szerződést bontottak. A klub tájékoztatása szerint a csatár kezdeményezte ezt a lépést, a szerződése egyébként 2023 nyaráig szólt.

Böde a jelenleg 6. helyen álló Paks saját nevelése, 2012 és 2019 között a Ferencvárosban játszott, majd visszatért Paksra. Több mint négyszáz NB I.-es meccsen játszott, a Paksban a Fradi előtt és után összesen 253 meccsen szerepelt, ezeken 60 gólt szerzett. Az idei szezonban mindössze két meccsen léphetett pályára, és csak 29 percet játszhatott.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!