Micsoda kedd a magyar futballban: kirúgtak két edzőt is, de az igazi nagy hír Paksról jött

2022. szeptember 6. – 12:10

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Három szerződésnek is vége lett kedden a magyar futball élvonalában, és egyik hír mellett sem lehet szó nélkül elmenni.

Egyfelől ugyanis néhány órán belül két edzőt is menesztettek. Kuttor Attilával a Vasas bontott szerződést – jelentette be a hírt honlapján a klub. Nagy meglepetés nincs ebben: bár a Fáy utcába tavaly nyáron érkezett Kuttorral sikerült megnyerni a múlt szezonban a másodosztályt, az eddigi hét fordulóban 5 döntetlen mellett 2 vereség a csapat mérlege, ezzel 11. helyezettek a 12 csapatos bajnokságban. Csak a másik nyeretlen, de még csak hat meccset játszott Újpestet megelőzve kieső helyen állnak tehát (a két csapat egyébként épp egymás ellen játszik a következő fordulóban, vasárnap, Újpesten). A Vasas már meg is nevezte Kuttor utódját, Kondás Elemért, aki azzal a címmel büszkélkedhet, hogy ő az utolsó magyar edző, aki magyar bajnokságot nyert. Igaz, ennek is már nyolc éve. Kondás a Debrecennel érte el legnagyobb sikereit, de a Kisvárdát, a Győrt és a Diósgyőrt is irányította már.

Néhány órával később a Mezőkövesd is közölte, hogy meneszti edzőjét, Supka Attilát (akinek a helyére már emlegették is a Vasastól elküldött Kuttort). A Mezőkövesd hét forduló után szintén 5 pontos, a Vasas előtt áll a tabellán (tavaly is 10. helyen zártak, mindössze két ponttal megelőzve a kiesett MTK-t).

Kuttor és Supka menesztése már a második és harmadik edzőváltás az alig több mint egy hónapja, július végén kezdődött NB I.-ben: múlt szerdán João Janeiro távozott a debreceni kispadról. A csapatot ideiglenesen Dombi Tibor irányította a hétvégén, és 1-0-ra meg is verték a Fehérvárt; ez volt a csapat első győzelme.

A kedd másik, igazán nagy és váratlan híre a magyar futballban Paksról érkezett: a csapat és ikonikus alakja, a 35 éves, 25-szörös válogatott támadó Böde Dániel szerződést bontottak. A klub tájékoztatása szerint a csatár kezdeményezte ezt a lépést, a szerződése egyébként 2023 nyaráig szólt.

Böde a jelenleg 6. helyen álló Paks saját nevelése, 2012 és 2019 között a Ferencvárosban játszott, majd visszatért Paksra. Több mint négyszáz NB I.-es meccsen játszott, a Paksban a Fradi előtt és után összesen 253 meccsen szerepelt, ezeken 60 gólt szerzett. Az idei szezonban mindössze két meccsen léphetett pályára, és csak 29 percet játszhatott.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!