Menesztette Szabics Imrét a Mol Fehérvár futballcsapata, német edző lett az utódja

2022. február 16. – 10:37

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Már nem Szabics Imre a mol Fehérvár futballcsapatának vezetőedzője – jelentette be szerdán a klub honlapja. A beszámoló szerint a felek közös megegyezéssel bontottak szerződést.

A volt válogatott játékos edzői kinevezését 2021. február 26-án jelentették be, de hivatalosan csak április 1-től vezette a Mol Fehérvár első csapatának szakmai munkáját. Szabics Imre mellett távozik a szakmai stábból két segítője, Juhász Roland és Torghelle Sándor is.

„Csapatunk új vezetőedzőjéről először klubunk hivatalos felületein tájékoztatjuk majd szurkolóinkat és a közvéleményt” – írja a klub.

A Fehérvár várakozásokon alul szerepelt eddig az idei szezonban. Nyáron a Konferencia-ligából már az első selejtezőkörben kiestek az örmény Ararat Jerevan ellen, ami után nem sokkal Sallói István lett a csapat új sportigazgatója a távozó Kovács Zoltán helyett.

A bajnokságban sem szerepeltek sokkal jobban Szabiccsal, 20 forduló után 29 ponttal a 4. helyen állnak, tíz ponttal vannak lemaradva a 3. Kisvárdától. Múlt hétvégén 3-1-es vereséget szenvedett a szintén nem túl jó formában lévő Budapest Honvédtól, ami sorozatban a harmadik vereségük volt a bajnokságban. A kispesti mérkőzés után a fehérvári szurkolók kórusban követelték Szabics leváltását.

Frissítés 14:04: Szerda délután máris megnevezték Szabics Imre utódját: a német Michael Boris lesz az. A segítője a korábbi magyar válogatott támadó, Preisinger Sándor lesz - jelentette be a klub.

A 46 éves német szakember Játékosként alacsonyabb osztályú csapatokban futballozott, a Wattenscheid II, a Hessen Kassel, a Speldorf és a Kickers Emden együttesében játszott. Edzői karrierjét 29 évesen kezdte, 2004 és 2007 között három szezonon keresztül volt a Kickers Emden másodedzője, majd a negyedosztályú VfB Hombergnél vállalt vezetőedző munkát.

Később a Germania Dattenfeld, a Schalke U23, a Sportfeunde Siegen, a Sportfreunde Lotte és a KFC Uerdingen 05 csapatait irányította, majd 2016 nyarán érkezett Magyarországra, ahol az U19-es válogatott szövetségi edzője lett, később az U21-es válogatott irányítását vette át. Két és fél év után távozott az MLSZ-től és az egyik legsikeresebb japán klub, a Tokyo Verdy másodedzőjeként dolgozott.

Michael Boris az MTK edzőjeként 2019. szeptember 18-án – Fotó: Kovács Tamás / MTI
Michael Boris az MTK edzőjeként 2019. szeptember 18-án – Fotó: Kovács Tamás / MTI

2019 nyarán az MTK Budapest vezetőedzőjeként tért vissza Magyarországra. Első szezonjában bajnokként jutott fel az MTK-val az NB I.-be, a 2020/21-es szezonban pedig a hetedik helyen végzett a csapattal. Ezután a dán élvonalbeli SönderjyskE vezetőedzőjeként dolgozott 2021 novemberéig.

„Michael Borist régóta ismerjük, hiszen dolgozott a magyar utánpótlás-válogatottaknál, majd az MTK-val másodosztályú bajnoki címet nyert, az NB I.-ben pedig intenzív, dinamikus futballt játszva és hetedik helyet elérve jó hírnevet szerzett magának Magyarországon. Úgy gondolom, most olyan edzőre van szükségünk, aki ismeri a mezőnyt és a csapatokat, így gyorsan tud reagálni, ezt látjuk Michaelben. Azt várjuk tőle, hogy állítsa újra győztes pályára a csapatot!” – nyilatkozta Sallói István sportigazgató.

Michael Boris szerződése a 2021/22-es szezon végéig szól, a klubnak opciós joga van ennek meghosszabbítására.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!