Április elsejétől Szabics Imre lesz a Mol Fehérvár új edzője

2021. február 26. – 11:47

Másolás

Vágólapra másolva

A Mol Fehérvár FC a honlapján jelentette be, hogy április 1-jétől Szabics Imre lesz a klub új vezetőedzője, a segítői pedig Juhász Roland és Torghelle Sándor lesznek.

Szabics jelenleg az osztrák válogatott pályaedzője, az osztrák szövetséggel való megállapodás értelmében március végéig még ott dolgozik. A fehérvári klubbal 2024. június 30-ig szóló szerződést írt alá. Az Osztrák Labdarúgó-szövetség közleményében azt írta, Szabics a három márciusi vb-selejtezőn még együtt dolgozik Franco Foda szövetségi kapitánnyal, utána azonban elhagyja a válogatottat, amellyel így a nyári Európa-bajnokságon sem vesz már részt.

A negyvenedik születésnapját márciusban ünneplő Szabics 17 évesen mutatkozott be az NB I.-ben a Ferencváros játékosaként. Később szerződtette a Sturm Graz, ahol szerepelt a Bajnokok Ligájában és az UEFA-kupában, 2003 áprilisában pedig két góllal debütált a felnőtt válogatottban. Ebben az évben igazolt a Bundesligában szereplő VfB Stuttgarthoz, ahol két szezon alatt 72 mérkőzésen 22 gólt szerzett, a BL-ben a Manchester United ellen is betalált. 2010-ig megfordult a Köln, a Mainz és az Augsburg csapataiban, majd pályafutását a Sturm Grazban fejezte be. A magyar válogatottban 36 mérkőzésen 13 gólt szerzett.

Visszavonulása után, 2017 végéig a Sturm játékos-megfigyelője volt, eközben 2014 és 2015 október között 11 mérkőzés erejéig tagja volt Dárdai Pál és Bernd Storck stábjának a magyar válogatottnál, így nagy szerepe volt abban, hogy a válogatott kijuthatott a 2016-os Európa-bajnokságra. Ezután korábbi játékostársa és edzője, Franco Foda munkáját segítette asszisztens edzőként – először másfél évig a Sturmnál, majd az elmúlt bő két évben az osztrák válogatottnál.

„Magas szintű külföldi tudást importálunk Szabics Imre személyében, aki szerintem benne van a top 3 magyar szakemberben. köszönettel tartozunk az osztrák szövetségnek, hogy a megállapodás létrejöhetett. Külön öröm, hogy Juhász Roland és Torghelle Sándor személyében olyan szakemberek csatlakoznak az edzői stábhoz, akik játékosként komoly sikereket értek el a Vidivel, és a székesfehérvári szurkolók ismerik és szeretik őket” – mondta Kovács Zoltán, a Mol Fehérvár sportigazgatója.

„Egy Európa-bajnoki részvételt és egy valószínűsíthető világbajnoki szereplést nem volt könnyű feladni, de tudatosan építettem eddig is a karrieremet, és úgy érzem, most jött el az idő arra, hogy vezetőedzőként dolgozzak. Ami a stábot illeti, azért szeretném, hogy Juhász Roland és Torghelle Sándor is csatlakozzon hozzánk, mert nagyon régóta ismerem őket, és olyan karakterekről van szó, akikkel mind emberi, mind szakmai kvalitásaik miatt Európa bármelyik kispadjára nyugodt szívvel ülnék le” – mondta Szabics Imre.

Szabics, Juhász és Torghelle érkezéséig Szalai Tamás marad a bajnokság harmadik helyén álló csapat megbízott edzője. A korábbi vezetőedzővel, Márton Gáborral február 17-én bontott szerződést a klub. A bajnokságban pillanatnyilag hat meccs óta nyeretlenek, viszont a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében kiejtették a Ferencvárost.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!