Az Eb-mámor után: örmény csapat ellen esett ki a Fehérvár az Európa-konferencialiga selejtezőjében

2021. július 15. – 18:53

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A hazai 1-1-es döntetlen után idegenben 2-0-ra kikapott az örmény Ararat csapatatól, és ezzel 3-1-es összesítéssel kiesett Európa-konferencialiga selejtezőjének első fordulójában a MOL Fehérvár FC. Szabics Imre csapatában három Európa-bajnokságon is szereplő magyar játékos is helyet kapott: Loic Nego, Nikolics Nemanja és a franciáknak lőtt góljával hőssé váló Fiola Attila. Meccs utáni nyilatkozatában Szabics arról beszélt, hogy az örmény csapat játékosain azt érezte, hogy jobban akarják a továbbjutást. Nikolics Nemanja azt mondta: hat éve van a klubnál, de ez volt a „legdurvább”, nem érdemelték meg a továbbjutást. „Ide, ebbe a klubba ez kevés.” A Fehérvár 120. az UEFA klubranglistáján, az őt kiejtő Ararat pedig 244.

A magyar bajnoki bronzérmes Fehérvár nem először égett meg kiscsapatok ellen a kupasorozatok selejtezőiben: 2019-ben a liechtensteini Vaduz ellen estek ki az Európa-liga-selejtező második fordulójában.

A Puskás Akadémia, az Újpest és a Ferencváros van még versenyben az európai kupákban. Az NB I. második helyezettje 1-1-es döntetlen játszott a finn Inter Turku otthonában a Konferencialiga selejtezőjében, a visszavágót csütörtök este 20:00 órakor rendezik. A kupagyőztes Újpest még nem kezdte meg a kupaszereplést, a Vaduz ellen játszanak majd jövő héten, szintén a Konferencialigában.

A Fradi kettős győzelemmel jutott tovább a koszovói FC Prishtina ellen a BL-selejtezők első fordulójában. A Ferencváros a selejtező második körében, jövő héten a litván bajnok Zalgiris Vilniusszal találkozik, az első meccset Budapesten, a visszavágót Vilniusban játsszák. A BL-csoportkörbe jutáshoz a Fradinak összesen négy párharcot kell nyernie. Ha a Zalgiris Vilnius ellen nem sikerül a továbbjutás, akkor a Ferencváros az Európa-liga selejtezőjében folytathatja a nemzetközi szereplést.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!