Sallói István lett a fehérvári futballklub új sportigazgatója

2021. július 27. – 19:46

Másolás

Vágólapra másolva

Sallói István lett a Mol Fehérvár FC új sportigazgatója – jelentette be a fehérvári futballklub honlapja.

A Mol Fehérvár az örmény Ararat Jerevánnal szemben már az első fordulóban kiesett az újonnan indult Konferencia-liga selejtezőjében, ezt követően Kovács Zoltán sportigazgató felajánlotta lemondását, amit Garancsi István klubelnök elfogadott.

Az 54 éves Sallói közel harminc év után tér vissza Székesfehérvárra, 1981-ben csatlakozott a Videoton utánpótlásához, 1986-ban mutatkozott be az első csapatban, majd 1990-től vált a csapat meghatározó játékosává. Összesen 150 tétmeccsen negyven gólt szerzett fehérvári színekben 1993-as távozásáig. A magyar válogatottban még Vidi-játékosként debütált 1992-ben, 13 válogatott meccsen 1 gólt szerzett.

Sportvezetőként 2001 óta dolgozik, megfordult a Magyar Labdarúgó Szövetségben, nyert Magyar Kupát a Kecskeméttel, bajnoki ezüstérmet az Újpesttel (2004, 2009), kétszer NB II-es bajnokságot (a Siófokkal és a ZTE-vel). Az elmúlt három évben a ZTE FC sportigazgatója volt.

„Fantasztikus éveket töltöttem Fehérváron, mindig nagy figyelemmel követtem Brávácz Ottó akkori elnök munkáját, amely nagy inspirációt jelentett abban, hogy visszavonulásom után a sportvezetői pályát választottam. Húsz éve erre a feladatra vártam, ettől kezdve azért dolgozunk mindenkivel, hogy sikeres csapatot építsünk” – idézi a klub honlapja Sallóit. (MTI)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!