Cser-Palkovics minden idők leggyengébb csapataként írt városa focicsapatáról

2023. május 8. – 09:25

Másolás

Vágólapra másolva

Székesfehérvár polgármestere, Cser-Palkovics András viszonylag gyakran tesz közzé határozott állásfoglalást a székesfehérvári focicsapat teljesítményéről. Így volt ezzel vasárnap is, amikor a Mol Fehérvár Mezőkövesd elleni, döntetlenre (1–1-re) végződött mérkőzéséről szóló Facebook-poszt alá kommentelt – vette észre a 444.hu.

„Tragikus. A mai meccset is látva állapítsuk meg, hogy minden idők valószínűleg legtöbb pénzéből, minden idők egyik leggyengébb csapata a mostani sajnos” – kezdte hozzászólását Cser-Palkovics.

Aztán azzal folytatta hogy „tankönyvet lehet majd írni arról, hogyan lehet 4-5 év alatt, egy Chelsea ellen jól játszó csapatot a kiesés közvetlen széléig zülleszteni. Kodro »büntetőjében« pedig minden benne volt erről a folyamatról.” A polgármester szerint az idevezető okok elég egyszerűek. „A megfejtés: gazdátlanság, hozzá nem értés, valamint az elkötelezettség teljes hiánya.”

A polgármester legutóbb azután fakadt ki a csapatra, hogy Pakson kikaptak 2–1-re, és miután a Honvéd és az Újpest is nyert, a játékoskerete és anyagi lehetőségei miatt a dobogóra várt klub a tizenegyedik, kieső helyre sodródott a hazai focibajnokságban.

Cser-Palkovics akkor szurkolóként azt írta, hogy a kiesés lehetősége szégyen, és ahhoz, hogy kijöjjenek ebből, hiteles edzőre van szükség. „Ebben az elkeserítő helyzetben Marko Nikolicra, vagy hasonló kaliberű edzőre van szükség. A jelen és a jövő miatt is. A döntés a tulajdonos joga, de egyben felelőssége is.” A tulajdonosnak, az Orbán Viktor barátjának tartott Garancsi Istvánnak ezenkívül mást is üzent.

„A klub tulajdonosának (és nem másnak) el kell beszélgetnie a csapatával. Meg kell velük értetni a felelősségüket és azt, hogy ez ma már BECSÜLETBELI ÜGY. Ezt rajta kívül senki más nem tudja megtenni, hiszen ő a tulajdonos” – írta, és azt is, hogy a szurkolóknak jogos igényük lehet egy „tulajdonosi nyilatkozatra is a felelősségről, arról, hogy milyen következményei voltak, lesznek az eredménytelenségnek, és hogy mi a terv a jövőre nézve. Ez egy át nem ruházható vezetői felelősség a profi sport világában. A szurkolók pedig mindig megérdemlik az őszinteséget, a mostani helyzetben aztán különösen.”

Arról, hogy a székesfehérvári klub hogyan jutott el idáig, ebben a cikkben írtunk részletesen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!