Meghalt a biztonsági őr, aki nagy magasságból lezuhant az argentin–holland vb-meccsen

2022. december 14. – 16:54

Másolás

Vágólapra másolva

Meghalt az a kenyai biztonsági őr, aki még múlt pénteken, az argentin–holland vb-meccs alatt zuhant le nagy magasságból a Luszail Stadionban. A november óta Katarban tartózkodó John Njau Kibue három napig volt kórházban súlyos sérülésekkel, a hivatalos tájékoztatás szerint kedden vesztette életét – írja a BBC.

A szervezők korábban közölték, hogy vizsgálják a baleset körülményeit, és később részletes tájékoztatást fognak adni arról, hogy mi történt. Ez azért is lehet majd fontos, mert az áldozat családja szerint az őt alkalmazó cég eddig semmilyen információt nem osztott meg velük erről, azt sem tudják, hogy a férfi hogyan és honnan zuhant le. Kenya katari nagykövetsége is tud az esetről, ők azt közölték, hogy megadják a szükséges segítséget a családnak, és várják a vizsgálat eredményét.

Kibue már a második vendégmunkás, aki életét vesztette a vb kezdete óta, korábban egy Fülöp-szigeteki férfi halt meg a szaúdi csapatnak fenntartott üdülőhelyen. A vendégmunkások biztonsága rendszeresen felmerül a katari vb-vel kapcsolatban, becslések szerint 2010 és 2020 között 6500, nagyrészt indiai, bangladesi, nepáli, Srí Lanka-i és pakisztáni vendégmunkás halt meg az építkezéseken. A szervezőbizottság vezetője szerint viszont mindent összevetve 400-500 lehet a vb-hez kapcsolódó munkálatok során elhunytak száma.

A Luszail Stadion, ahol a baleset történt – Fotó: Jose Breton / NurPhoto via AFP
A Luszail Stadion, ahol a baleset történt – Fotó: Jose Breton / NurPhoto via AFP

A vendégmunkások mellett pár napja egy fotós is életét vesztette, múlt pénteken pedig egy amerikai újságíró, Grant Wahl kapott szívrohamot a lelátón az Argentína–Hollandia-meccs tudósítása közben, akinek az életét szintén nem tudták megmenteni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!