A lelátón halt meg egy amerikai újságíró az Argentína-Hollandia-meccs tudósítása közben

2022. december 10. – 07:58

Másolás

Vágólapra másolva

Meghalt Grant Wahl amerikai sportújságíró a katari világbajnokságon az Argentína-Hollandia meccs tudósítása közben pénteken, miután valószínűleg szívrohamot kapott, írja a Guardian.

Wahl a stadion legfelső sorában, a sajtópáholyban ült, amikor a hosszabbításban összeesett, orvosi segítséget hívtak hozzá, és megkezdték az újraélesztését. Végül kórházba szállították, de ott már csak a halálát tudták megállapítani. Wahl már hétfőn arról írt, hogy egy katari orvosi klinikát keresett fel, miután rosszul érezte magát.

Fotó: Grant Wahl / Twitter / Reuters
Fotó: Grant Wahl / Twitter / Reuters

„Az egész amerikai futballcsalád megrendülten értesült Grant Wahl haláláról” – írja a US Soccer Federation közleményében.

Ned Price, az amerikai külügyminisztérium szóvivője egy tweetben azt írta, hogy az Egyesült Államok „együttműködik a magas rangú katari tisztviselőkkel, hogy a lehető leggyorsabban teljesítsék a család kívánságát” a továbbiakat illetően.

Wahl a torna korábbi szakaszában azzal került a címlapokra, hogy az egyik stadion biztonsági személyzete feltartóztatta, mert szivárványszínű pólót viselt az Egyesült Államok-Wales elleni mérkőzésen. Azt mondta, hogy a pólóval az LMBTQ közösséggel való szolidaritását szerette volna kifejezni.

Grant Wahl volt az Egyesült Államok egyik legismertebb sportújságírója.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!