Meghalt egy vendégmunkás Katarban, de a szervező inkább arról beszélt, milyen jól megy a világbajnokság

2022. december 8. – 21:33

Meghalt egy vendégmunkás Katarban, de a szervező inkább arról beszélt, milyen jól megy a világbajnokság
Vendégmunkások nézik az egyik meccset egy Doha külvárosában található stadion kivetítőjén – Fotó: Ina Fassbender / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Meghalt egy Fülöp-szigeteki vendégmunkás a szaúdi csapatnak fenntartott üdülőhelyen – írja a Reuters. A CNN szerint a FIFA is elismerte, hogy így történt, és részvétüket fejezték ki. Nem tudni, hogy a munkás miért volt az üdülőhelyen, ahogy az sem, hogy pontosan hogyan halhatott meg.

A vendégmunkások biztonsága rendszeresen felmerül a katari vb-vel kapcsolatban. Becslések szerint 2010 és 2020 között 6500, nagyrészt indiai, bangladesi nepáli, Srí Lanka-i és pakisztáni vendégmunkás halt meg az építkezéseken, arról nem is beszélve, hogy az építkezések kezdetekor szinte rabszolgaként dolgoztatták ezeket a vendégmunkásokat, gyakran bőven 40 fok feletti hőségben is.

Nasszer al-Hater, a szervezőbizottság vezetője szintén részvétét fejezte ki, de nem igazán értette, hogy a Reuters riportere miért érdeklődik az eset iránt, mivel

„a halál az élet természetes része”.

Al-Hater szerint a halál az élet része, függetlenül attól, hogy álmában vagy épp munka közben éri az embert. Bár szomorúnak tartja, nem igazán értette, hogy az újságírók miért foglalkoznak vele ennyit.

„A világbajnokság közepén vagyunk. Ez egy sikeres világbajnokság. És pont erről akar most beszélni?”

– tette fel a kérdést egy sajtótájékoztatón. Az angol újságírónak, Piers Morgannek azt mondta egy interjú során, hogy 400-500 vendégmunkás halt meg a bajnoksághoz kapcsolódó munkálatok során.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!