2-1-re legyőzték a dánokat a franciák, biztos továbbjutók

2022. november 26. – 16:55

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A címvédő francia válogatott könnyű, 4-1-es győzelemmel kezdte a katari futball-világbajnokságot Ausztrália ellen, a második csoportmeccsükön az a Dánia lesz az ellenfelük, akiktől idén már kétszer is kikaptak. A dánok viszont nem kezdték a legjobban ezt a vb-t, az első meccsükön csak 0-0-s döntetlent játszottak Tunéziával.

Franciaország (4-2-3-1): Lloris – Koundé, Upamecano, Varane, T. Hernández – Rabiot, Tchouaméni – Dembelé, Grizemann, Mbappé – Giroud.

Dánia (3-4-3): Schmeichel – Andersen, Christensen, Nelsson – Kristensen, Højbjerg, Eriksen, Mæhle – Lindstrøm, Cornelius, Damsgaard.

Mind a dán, mind a francia válogatott elveszített egy-egy fontos játékos a vb első meccsén sérülés miatt. A franciák univerzális, középen és a bal széles is bevethető védője, Lucas Hernández elülső keresztszalag-szakadást szenvedett a jobb térdében az ausztrálok ellen. A helyét az öccse, Theo Hernández vette át a védelem bal szélén. A dánoknál a középpályás Thomas Delaney szenvedett térdsérült Tunézia ellen. A sérülése olyan súlyos, hogy már ős sem fog többet játszani a vb-n.

A Meztelen Diplomaták zenekar majdnem 10 évvel ezelőtt megírta az első és valószínűleg sokáig egyetlen olyan magyar nyelvű dalt, ami a dán futball előtt tiszteleg. Külön bravúr, hogy a dalszövegbe olyan kultikus, bár megosztó játékosok neve is belefért, mint Stig „a fűnyíró” Töfting vagy Nicklas Bendtner.

Ugyan a kezdőben nincs ott Matteo Guendouzi, de tagja a francia vébékeretnek, pedig pár évvel ezelőtt alakulhatott volna másként is. A Marseille középpályájása marokkói felmenőkkel rendelkezik, és 2017-ben nem más próbálta elcsábítani a franciáktól, mint Hervé Renard.

Renard most a vébé egyik meglepetéscsapatának, Szaúd-Arábiának a szövetségi kapitánya, éppen Marokkó vezetése után vette át az irányítást 2019-ben. Az akkor még csak 18 éves Guendouzi apukája végül személyesen találkozott Renard-ral, és ugyan máig nem tudni, pontosan mi hangzott el, de utána döntötték el, hogy az ifjú játékos inkább marad francia válogatott. Azóta hatszor lépett pályára a felnőtt válogatottban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!