Brazília – Szerbia 2-0

2022. november 24. – 19:50

frissítve

Brazília – Szerbia 2-0
Egy brazil szurkoló a szerbek elleni meccs előtt – Fotó: Kai Pfaffenbach/REUTERS

Másolás

Vágólapra másolva

Az ötszörös világbajnok brazilok is bemutatkoznak a vb-n. A G-csoport első körének ez a második meccse, a másikon Svájc 1-0-ra verte Kamerunt.

Jobb gólkülönbséggel Brazília vezeti a G-csoportot, nekik, és Svájcnak is 3-3 pontja van.

  • Brazília 3 pont
  • Svájc 3 pont
  • Kamerun 0 pont
  • Szerbia 0 pont

A következő körben a két nullpontos játszik egymással: 28-án rendezik a Kamerun-Szerbia meccset. És aznap délután az első kör két győztese is összecsap majd.

A szerbeknek pedig nemhogy az első góljuk nem jött össze a brazilok ellen – legalábbis önálló Szerbiaként –, de a mai meccsen kapura lövésig sem jutottak.

Vége a mérkőzésnek
BRA Brazília 2 : 0 Szerbia SRB

Gyors elfutásokkal, jó kényszerítőkkel és egyéni villanásokkal letarolták őket a brazil támadók. A csereként beállt Rodrygo és Antony is fickándozott. Még úgy is könnyen nyerik a meccset a brazilok, hogy nagyon sok eladott labdájuk volt.

Richarlison nagy gólt lőtt – Fotó: Amanda Perobelli / Reuters
Richarlison nagy gólt lőtt – Fotó: Amanda Perobelli / Reuters

Ami már el is kezdődött. A szerbek most épp támadnak, bár az elmúlt percek alapján úgy tűnt, már inkább azon kell izgulniuk – együtt azokkal, akik 2-0-s brazil győzelemre tettek –, hogy ne kapjanak harmadikat.

A csereként beállt Antony baloldali beadása után csavart a hosszú sarok felé – és egyben fölé is a szintén csereként beállt Rodrygo.

Csere
G. Martinelli Raphinha
BRA Brazília

Most az előbb beállt Fred erős, sarokra tartó lövését védte.

Csere
N. Maksimovic A. Mitrovic
SRB Szerbia

Továbbra is sok hibával játszanak a brazilok, de az egyéni megoldások megmentik őket. Az első gólnál Neymar varázsolt, kevesen képesek úgy megtartani a labdát 3-4 védő között, mint ő. A második gólnál pedig a sokkal aktívabbá váló Vinícius külsővel adta be a labdát, Richarlison pedig meglőtte a vb eddigi egyik legszebb gólját. De volt két kapufájuk is. A szerbeknek most kevesebb közük van a labdához, előre egyáltalán nem jutnak, és a védelmük sem bírja már úgy a strapát.

Casemiro lövése után lehetett volna 3-0. Ezzel már 19:3 a kapura lövések száma, a kaput találóké 8:0.

Csere
Antony Neymar
G. Jesus Richarlison
BRA Brazília

Tite mester levitte a kétgólos Richarliston (a szintén Premier Ligában játszó, arsenalos Gabriel Jesus jött be helyette), nem sokkal korábban a két gólpasszt adó Viniciust és Paquetát is, de lejött Neymar is.

Lazović adta el a labdát a saját térfelén – nem először, pedig csak pár perce állt be –, Vinicius ment el a baloldalon, a beadása után Richarlison gyönyörű, félig ollózó mozdulattal lőtte meg a második gólját, védhetetlen bomba volt. Vagyis első vb-je első meccsén máris 2 gólnál jár. Ami azért különösen érdekes, mert ebben a szezonban a Tottenhamben 10 meccsen egy gólt sem szerzett (az előző négy szezonban az Evertonban játszott, ott tavaly például 30 meccsen 10 gólig jutott).

Csere
Rodrygo Vinicius Junior
Fred L. Paqueta
BRA Brazília
GÓL!
BRA Richarlison
BRA Brazília 2 : 0 Szerbia SRB

Az öt középpályásból négyet lehozott Dragan Sztojkovics szerb szövetségi kapitány. A legjobb középpályásuk maradt csak a pályán: Szergej Milinkovics-Szavics. A Lazio játékosa egyébként az egyik legjobb játékos a posztján egész Európában. A Serie A-ban 14 meccsen 7 gólpassznál és 3 gólnál jár.

Egy csúsztatás után Szergej Milinković-Savić fejelt közelről, és egy méterrel a kapu előtt fejjel hárítani tudott.

Kinyíltak a szerbek, Neymar lódult meg egy megszerzett labdával, majd Viniciusnak passzolt, de a lövés nagyon gyengére sikerült, messze mellé ment. Ebben több volt.

Csere
D. Vlahovic F. Mladenovic
D. Lazovic S. Lukic
SRB Szerbia
Sárga lap
S. Lukic
SRB Szerbia

És igazából most is csak jókor volt jó helyen: Neymar cselezte be magát a tizenhatoson belülre, Viniciushoz passzolt, aki erősen ellőtte a hosszúra,
Vanja Milinković-Savić még ebbe is bele tudott ütni, de a labda épp a 25 éves Tottenham-csatár elé került, aki első vb-gólját lőtte, mivel ez az első világbajnokság, amin részt vesz. Egyébként 53 válogatott meccsén ez a 25. gólja.

GÓL!
BRA Richarlison
BRA Brazília 1 : 0 Szerbia SRB

Alex Sandro egyre többször jön fel a támadásokhoz, most olyan harminc méterről hatalmas kapufát lőtt. Vanja Milinković-Savić ezt nem érte volna el.

Továbbra is túlságosan kiszámítható a brazilok játéka. És a védősorukból nem tudják gyorsan, szervezetten felvinni a labdát, Paquetá nem funkcionál jól a hátsó szervező szerepkörében a középpályán. A klubjában nem is ezen a poszton játszik, hanem inkább csatár mögötti irányítóként. Az elmúlt tíz percben a bal szélről volt pár jó beadása Viníciusnak, de nem elég pontosak a beadások utáni kapura lövések.

Lucas Paquetá – Fotó: Amanda Perobelli / Reuters
Lucas Paquetá – Fotó: Amanda Perobelli / Reuters

Tadić lőtte be, a túlsó oldalára fejelték ki a védők, onnan Mladenović dobhatta be, de veszélytelenül ért véget az akció, brazil kirúgás jön.

Csere
I. Ilic N. Gudelj
SRB Szerbia
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!