Elhalasztják a csütörtöki Arsenal–PSV-meccset a brit gyászrendezvények miatt

2022. szeptember 12. – 16:01

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Elhalasztják a csütörtökre tervezett Arsenal–PSV Eindhoven-focimeccset az Európa-ligában, írja az UEFA közleménye alapján az MTI. Az európai szövetség ezt azzal indokolta, hogy „jelentősen korlátozottak a rendőrségi erőforrások”, és további szervezési problémák is felmerültek a „folyamatban lévő események” miatt.

Ezzel feltehetően azokra a gyászrendezvényekre utalnak, melyeket az Egyesült Királyság több pontján is tartanak II. Erzsébet emlékére. A brit királynő csütörtök este halt meg 96 évesen, uralkodásának 71. évében, az országszerte zajló megemlékezésekről pedig mi is részletesen beszámoltunk több riportban is.

A királynő halála miatt a hétvégén leálltak a focibajnokságok is a szigetországban, és bár a Premier League folytatásáról egyelőre nem döntöttek, de kedd óta újra játszanak a csapatok az alsóbb osztályokban.

Az Arsenal csapata Svájcban, az FC Zürich elleni meccs közben értesült II. Erzsébet haláláról – Fotó: Denis Balibouse / Reuters
Az Arsenal csapata Svájcban, az FC Zürich elleni meccs közben értesült II. Erzsébet haláláról – Fotó: Denis Balibouse / Reuters

A Londonba tervezett Arsenal–PSV-meccs lefújása ellenére több másik brit csapat újra pályára áll a héten: a Bajnokok Ligájában kedden az amsterdami Ajaxot fogadja majd a Liverpool, szerdán a salzburgi Red Bull csapata játszik Londonban a Chelsea-vel, míg a Borussia Dortmund együttese Manchesterben mérkőzik meg a City ellen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!