A rasszizmus miatt kitiltott szurkolók helyére beengedett gyerekek is pfujolták a térdelő angol futballistákat a Puskás Arénában

2022. június 4. – 18:32

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A magyar-angol Nemzetek Ligája-mérkőzés kezdőrúgása előtt az angol válogatott játékosai a tőlük megszokott módon féltérdre ereszkedtek, amivel a rasszizmussal és gyűlölettel szembeni ellenérzésüket fejezik ki. A BBC tudósítója azt írja, hogy a főként gyerekekből álló közönség teljes mértékben tiszteletben tartotta az angol himnuszt, ugyanakkor a tömegben gúnyolódás és pfujolás volt hallható, amikor az angol játékosok letérdeltek.

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) a tavaly nyári Európa-bajnokság után eredetileg három zárt kapus mérkőzésekkel büntette a magyar válogatottat a rendbontó magyar szurkolók viselkedése miatt. Később ezt a büntetést két zárt kapus mérkőzésre enyhítették, és a második zárt kapus meccs lejátszását két évre felfüggesztették. Az MLSZ a szabályok adta lehetőséggel élve 14 év alatti gyerekeket hívott meg térítésmentesen a Puskás Arénába a szombati magyar-angol mérkőzésre. Erről ebben a cikkben írtunk bővebben.

Frissítés: A magyar válogatott Szoboszlai Dominik tizenegyesgóljával 1-0-ra nyert. A mérkőzés után az angolok szövetségi kapitánya, Gareth Southgate nyilatkozott, és röviden kitért a térdelést követő pfujolásra is. Azt mondta: „Az első dolog, hogy ezt ezért tesszük, hogy megpróbáljuk az embereket világszerte edukálni. Fogalmam sincs, hogy az emberek miért választják ezt a gesztust (a pfujolást), és azt hiszem, nagyon gyakran a fiatalok sem tudják, hogy miért tesznek így, a felnőttek befolyásolják őket.”

„Az UEFA döntését másoknak kell megítélniük, mi csapatként állást foglaltunk, mindenki tudja, hogy miben hiszünk és mit képviselünk. Nekem a futballra kell koncentrálnom, ha veszítesz, nem beszélhetsz túl sokat más területekről, mert az a felelősségvállalás hiányát jelentené” – tette hozzá Southgate.

(via Sky Sports)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!