Több tízezer gyerekkel töltik meg a Puskás Arénát a zárt kapus magyar-angolon

2022. május 30. – 14:56

Másolás

Vágólapra másolva

Közel harmincezer gyerek regisztrációja érkezett be eddig a Magyar Labdarúgó Szövetséghez (MLSZ) a szombaton 18 órától Magyarország-Anglia Nemzetek Ligája-mérkőzésre. Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője az M1-nek azt nyilatkozta, péntekig még tart a regisztráció, és várják a további jelentkezéseket a gyerekjegy.mlsz.hu oldalon.

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) a tavaly nyári Európa-bajnokság után eredetileg három zárt kapus mérkőzésekkel büntette a magyar válogatottat a rendbontó magyar szurkolók viselkedése miatt. Később ezt a büntetést két zárt kapus mérkőzésre enyhítették, és a második zárt kapus meccs lejátszását két évre felfüggesztették. Ennélfogva a június 11-i magyar-német Nemzetek Ligája-mérkőzésre már felnőtt szurkolók is kimehetnek.

Az MLSZ a szabályok adta lehetőségeknek megfelelően 14 év alatti gyerekeket hívott meg térítésmentesen a Puskás Arénába a szombati magyar-angol mérkőzésre. „A kezdés gyermekbarát időpontban van, de a kapukat már három órával a találkozó előtt, 15 órakor kinyitjuk, és kérünk mindenkit, hogy időben érkezzen a stadionhoz, így zökkenőmentes lesz a beléptetés” – mondta Sipos Jenő, majd hozzátette, szurkolói faluval, valamint gyerekprogramokkal várják az iskolásokat, akikhez tíz főnként egy kísérő is csatlakozhat – írja az MTI.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!