Hatvan év után nyertünk újra Anglia ellen

2022. június 4. – 19:57

Másolás

Vágólapra másolva

A 62. percben három cserével is frissíteni próbált csapatán Gareth Southgate, de még be sem melegedhettek az új emberek, máris jogos 11-eshez készülődhetett a magyar válogatott, az alig két perce a pályán tartózkodó Reece James hibája után.

Szoboszlai Dominik magabiztosan értékesítette a büntetőt, hatodik gólját szerezve a válogatottban. A gólt követően megpróbáltak nagyobb sebességre kapcsolni az angolok és visszavenni a játék irányítását, de ez nem megy egyik pillanatról a másikra egy ritmusból való kiesés után. Először Jarrod Bowen, majd Jude Bellingham előtt adódott nagy lehetőség, aztán Conor Coady csúsztatott mellé.

A 79. percben szerkezetet váltott Anglia, a helyzetet kihagyó Coady helyett Kalvin Phillips érkezett, 4-2-3-1-ben folytatták a vendégek. A mérkőzés legnagyobb helyzete mégis újra magyar oldalon adódott, Szalai Ádám, Kleinheisler László volt a labda útja, a középpályás szép cselt csinált befelé, majd ballal a hosszúra csavart, de Jordan Pickford védeni tudott, a róla kipattanó labdát Schäfer András azonban nem találta el jól. Hiába került ismételten fölénybe az angol válogatott, nagy helyzetet már nem sikerült kialakítaniuk, 60 év után újra legyőztük a Budapestre sorozatban 22 veretlenül megvívott mérkőzéssel érkező angol válogatottat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!