A kínai teniszezőnő megint tagadta, hogy szexuális erőszak áldozata lett, és szerinte egy félreértés miatt aggódik érte a fél világ

2022. február 7. – 05:39

Másolás

Vágólapra másolva

A francia L'Equipe-nek adott friss interjújában Peng Suaj kínai teniszezőnő megint tagadta, hogy ő valaha is szexuális erőszakkal vádolt volna meg egy magas rangú kínai politikust, és szerinte egy nagy félreértésen alapul az, hogy jólléte miatt aggódik a világ.

Peng még november 2-án írt arról a Weibo nevű kínai közösségi platformon, hogy a volt kínai miniszterelnök-helyettes, Csang Kao-li évekig viszonyt folytatott vele, és megerőszakolta őt. A posztot fél órával a megjelenése után törölték a Weibóról, Peng pedig hetekig nem adott életjelet magáról. A teniszező azóta is tagadta már az erőszakot egy szingapúri lapnak, és most először egy nyugati médiának is megerősítette ezt.

Peng Suaj tagadja, hogy szexuális erőszakot követtek volna el ellene – Fotó: WTA Immediate/AFP
Peng Suaj tagadja, hogy szexuális erőszakot követtek volna el ellene – Fotó: WTA Immediate/AFP

A francia sportlap egy órát beszélgethetett Pekingben Penggel, igaz, a kérdéseit előre el kellett küldenie a Kínai Olimpiai Bizottságnak, és az interjú közben is ott ült az egyik tisztviselőjük, és megjegyzéseket is tett a teniszezőre reagálva. A L'Equipe feltétele viszont az volt, hogy szó szerint, kérdés-válasz formában hozzák le az interjút.

„Szexuális zaklatás? Soha nem mondtam, hogy bárki szexuális erőszakra kényszerített volna” – idézte a lap a nőt.

„Ez a poszt hatalmas félreértést eredményezett a külvilágnak. Az a kívánságom, hogy ennek a posztnak a jelentését többé ne ferdítsék el” – mondta még Peng, aki szombaton a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnökével, Thomas Bach-hal vacsorázott, majd a szintén NOB-tag Kirsty Coventryvel nézett együtt egy curlingmeccset.

Ahogyan arról november végi cikkünkben írtunk, a kínai állam próbálta ugyan csitítani az eltűnt teniszezőnő körül kialakult botrányt, de az csak annál zajosabb lett – hiába raktak ki cicás képeket, vagy éppen integetős videókat Peng Suajról.

(via CBC)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!