Szexuális erőszakkal vádolta meg egy teniszező a volt kínai miniszterelnök-helyettest, azóta nem tudják, hol van

2021. november 15. – 14:31

Másolás

Vágólapra másolva

Nőjogi szervezetek aggódnak a kínai teniszező, Peng Suaj miatt, akiről nem hallottak november 2-a óta, azóta, hogy a nő szexuális erőszakkal vádolt meg egy korábbi miniszterelnök-helyettest, írja a The Guardian.

Suaj november 2-án írta ki a Weibó nevű kínai közösségi oldalra, hogy a volt miniszterelnök-helyettes, a most 75 éves Csang Kao-li évekig viszonyt folytatott vele, majd már a viszony után egyszer meghívta őt a házába, hogy vele és a feleségével teniszezzen. Suaj szerint a férfi akkor megerőszakolta őt a házban. A nő posztját ezután törölték, és a hírek szerint aznap még a tenisz szóra sem lehetett rákeresni az interneten Kínában. A Női Tenisz Világszövetség vezetője, Steve Simon szerint az ügyet alaposan és nyilvánosan kell kivizsgálnia a kínai kormánynak. Simon szerint bár a kínai teniszszövetség is azt mondta neki, Suaj biztonságban van Pekingben, ő maga azóta sem tudta elérni a nőt. Hozzátette, hogy a szövetségnek nagyon kevés befolyása volt a kínai hatóságokra.

Kínai nőjogi szervezetek és más teniszezők már aggódnak Suajért, a közösségi médiában osztják meg az aggodalmaikat, és még épületekre is kivetítik a kérdést: „Hol van peng Suaj?”

Suaj párosban 2013-ban Wimbledonban, 2014-ben a Roland Garroson győzött, 2014 februárjában világelső is volt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!