Megvan a Fradi új edzőjének első győzelme, a szombaton eladott Újpestet verték

2022. január 30. – 22:58

Másolás

Vágólapra másolva

A címvédő Ferencváros 1-0-ra nyert Újpesten a labdarúgó OTP Bank Liga 18. fordulójának vasárnap esti zárómeccsén, így hiába nyert korábban a Felcsút is, a csütörtökön éppen ellenük bukó Fradi visszavette a vezetést a tabellán. Ez volt a decemberben kinevezett orosz Sztanyiszlav Csercseszov első győzelme a csapat kispadján – írja az MTI.

A Fradi már az első félidőben hamar mezőnyfölényt harcolt ki, és már az első félidőben annyi veszélyes helyzetet dolgozott, hogy az több meccsre is elég lett volna. Ezeket viszont mind ki is hagyták, és az újpesti Banainak is voltak bravúros védései. A második félidőben aztán a kaput addig nem igazán veszélyeztető Újpest fel tudott pörögni, bő húsz percig pedig ki is tartott a lendület, ám a 78. percben végül a Ferencváros szerzett vezetést – Loncar lövése perdült fel a blokkolni próbáló Kuusk lábán, és be is pörgött az újpesti kapuba. A vendégek innentől rutinosan őrizték előnyüket, így behúzták a győzelmet, és ismét a tabella élére ugrottak.

Miloš Kruščić így hazai vereséggel mutatkozott be az Újpest kispadján, míg Sztanyiszlav Csercseszovnak ez volt az első győzelme a Fradival. Az orosz szakember öröme ugyanakkor nem lehet felhőtlen, a csapat egyik legjobb játékosa, az albán Myrto Uzuni ugyanis nem volt ott a keretben, a Nemzeti Sport értesülései szerint azért, mert ajánlatot kapott a spanyol Granadától, amit el is fogadott, így hamarosan távozik a csapattól. Csercseszovot decemberben nevezték ki a Ferencváros edzőjévé, miután kirúgták a nyáron szerződtetett Peter Stögert. Az 58 éves orosz edző legutóbb hazájának válogatottját irányította, a tavalyi Európa-bajnokság után mondott le. Szerződése a 2023-2024-es szezon végéig szól a Fradival.

A túloldalon ugyancsak vannak érdekességek a meccsen, illetve az edzőn kívül is, tegnap jelentették be, hogy aláírták a szerződést az Újpest FC eladásáról. Azt nem árulták el, hogy ki a vevő, ami azért furcsa, mert pár hete egy magyar befektetőpáros, Németh János és Cseke István hivatalosan is megerősítette, hogy igazak a pletykák, ők pályáznak a klubra. Ha valóban ők a vevők, az NB I. egyik utolsó, még nem NER-közeli csapata is a Fidesz holdudvarába kerül. Erről itt írtunk bővebben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!