Az orosz válogatott után a Ferencvárost irányítja Sztanyiszlav Csercseszov

2021. december 20. – 15:11

Másolás

Vágólapra másolva

Hétfőn a Ferencvárosi Torna Club a honlapján jelentette be, hogy Sztanyiszlav Csercseszovot nevezték ki a férfi futballcsapat vezetőedzőjévé. Az 58 éves orosz szakember legutóbb hazája válogatottjának élén dolgozott, az FTC keretével pedig a téli szünet után kezdi meg a munkát.

Csercseszov játékosként a Szpartak Moszkva és a Lokomotiv Moszkva kapusa volt, majd idegenlégiósként az osztrák FC Tirolban is védett. Összesen 49 alkalommal szerepelt a szovjet, a szovjet utódállamokat tömörítő FÁK, majd az orosz válogatottban. A játékoskarrierje végén Tirolban letelepedő Csercseszov osztrák csapatokat követően orosz élvonalbeli csapatoknál, a Szocsinál, a Tyerek Groznijnál, a Permnél és a Dinamo Moszkvánál vállalt munkát. Mielőtt az orosz válogatott kapitánya lett, a Legia Varsónál dolgozott, utóbbinál többek között a magyar válogatott Nikolics Nemanja is a játékosa volt. Öt évig volt szövetségi kapitány, az idei Eb után – ahol az orosz válogatott a B csoportban pontegyenlőséggel szorult az utolsó helyre – mondott le.

A Ferencváros egy hete jelentette be, hogy megvált a csapatot június eleje óta irányító Peter Stögertől, helyére megbízott edzőként Máté Csabát nevezték ki – szombaton ő maga nyilatkozta a Honvéd után meccset követően, hogy szerinte Csercseszov lesz az új edző.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!