Megvált a Fradi az osztrák edzőjétől, Peter Stögertől

2021. december 13. – 13:07

Megvált a Fradi az osztrák edzőjétől, Peter Stögertől
Peter Stöger kezéből kicsúszott az irányítás – Fotó: Kisbenedek Attila/AFP

Másolás

Vágólapra másolva

A Ferencváros hivatalos honlapján jelentette be, hogy már nem az osztrák Peter Stöger irányítja a csapatot. Az edző két segítőjével együtt távozik.

A klub irányítását idén június elején vette át az 55 éves osztrák edző, aki az ukrán Szerhij Rebrovot váltotta. Stöger korábban a német sztárcsapatot, a Borussia Dortmundot a Bajnokok Ligája csoportkörébe vezette, sikeres volt a Kölnnél, amelyet a német másodosztályból feljuttatott a Bundesligába, majd ott óriási bravúrt elérve az ötödik helyre, ezzel az Európa Liga csoportkörébe juttatta. De nyert korábban osztrák bajnoki címeket és Osztrák Kupákat is.

Stögernek a Fradival nem sikerült a BL-be jutnia az El-ben a Leverkusent ugyan legyőzte az utolsó, már tét nélküli meccsen, de előtte kétszer kapott ki a Betistől és a Celtictől, így a továbbjutásra semmi esélye sem maradt.

A Ferencváros vasárnap este 2-0-ra kapott ki Debrecenben, és mivel a Kisvárda nyert Mezőkövesden, átvette a bajnokságban a vezetést. Igaz a Fradi egy meccsel kevesebbet játszott, amit majd januárban pótol be a Felcsút ellen. Stöger a vasárnapi kudarc után a játékosok hozzáállására panaszkodott.

A Honvéd elleni hétvégi bajnokin Máté Csaba lesz a vezetőedző, a klub eközben már keresi az új trénert.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!