Elismerte a taszári reptérre pályázó magyar befektetőpáros, hogy ők vinnék az Újpest futballklubot is

2022. január 4. – 16:56

Másolás

Vágólapra másolva

Maga Németh János és Cseke István erősítette meg a Nemzeti Sportnak eljuttatott közleményében, hogy igazak az eddigi sejtések, és valóban ők szeretnék megvenni az Újpest FC-t a jelenlegi belga tulajdonostól, Roderick Duchatelet-től.

„Németh János és Cseke István, a Németh és Cseke Kft. tulajdonosai ezúton tájékoztatjuk a futballszerető, az Újpestért különösen aggódó közvéleményt arról, hogy a szándékunk az Újpest megvétele irányában töretlen, továbbra is maximálisan elkötelezettek vagyunk a futball kft. átvétele és üzemeltetése iránt!” – írják a közleményben, amelyben az is szerepel, hogy

„A remélt megállapodás részletei természetesen üzleti titkot képeznek, de annyit elárulhatunk, hogy az ilyenkor elmaradhatatlan gazdasági és jogi átvilágítás még zajlik. A Roderick Duchatelet és általunk megbízott jogászok ugyanakkor már dolgoznak a végleges szerződés kialakításán.”

A befektetőpáros azután adott ki közleményt, hogy a sportlap interjút készített az Újpest tulajdonosával, Roderick Duchatelet-vel, aki azt mondta nekik az eladásról, „Legyünk realisták: ha az említett háttér valóban megvolna, akkor a tulajdonosváltás már több mint hat hónapja megtörtént volna.”

Németh és Cseke még december közepén tűnt fel az Újpest körül, akkor Móring József Attila somogyi jobboldali képviselő (KDNP) közvetítésével zajlottak a tárgyalások a felek között. Az Újpest esetében nem első megvásárlási kísérletről decemberben cikkező Nemzeti Sport már akkor is Cseke Istvánt és Németh Jánost emlegette érdeklődőként, a munkaerő-közvetítéssel, burkolással és maszkgyártással is foglalkozó befektetőpáros pedig immár nyíltan vállalta, hogy ők vinnék a futballcsapatot.

Ezzel az NB I. egyébként egyik utolsó még nem NER-es csapata eshet el – a futball és a NER kapcsolatáról, Németh és Cseke hátteréről, illetve az Újpest eladása körüli helyzetről ebben a cikkünben írtunk részletesen.

Cseke és Németh neve korábban felmerült a taszári repülőtér eladása ügyében is, övék ugyanis az a budapesti panellakásba bejelentett, bő fél éve alapított SGF Silu Global Fund Holding Zrt., amely versenyeztetés mellőzésével szerezheti meg a repülőteret.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!