Egy budapesti panellakásba van bejelentve az a fél éve alapított cég, ami megveheti a taszári repülőteret

2021. december 3. – 08:33

Másolás

Vágólapra másolva

Egy fővárosi tízemeletes ház egyik lakásába, jó pár másik társaság mellé jegyezték be azt a céget, amelynek eladná a régóta pusztuló taszári légibázist az állam – írja a Népszava.

A lap felidézi, hogy a kormány nem ír ki pályázatot, hanem „versenyeztetés mellőzésével” adja el a repülőteret a SGF Silu Global Fund Holding Zrt.-nek. A Magyarország második leghosszabb kifutópályájával rendelkező reptér nincs túl jó állapotban, a lapnak egy helyi lakos azt mondta, nem is reptér az már, hanem egy gazverte betoncsík meg néhány tucat düledező épület.

A polgármester szerint a leendő tulajdonos kereskedelmi-ipari-logisztikai központot tervez repülőtérrel. Aláírt szerződés még nincs, a vevőjelöltről elég keveset tudni.

A céget egy fővárosi, Örs vezér téri panelház 10. emeletén lévő lakásba jegyezték be. A kaputelefon gombján a cégtulajdonosok és az ügyvezető nevével nem egyező név szerepel, csengetésre senki sem nyitott ajtót. A lakásba fél tucat másik cég is be van jelentve. Az ügyletre készülő SGF Silu Global Fund Holdingot fél éve, májusban alapították, ötmillió forintos jegyzett tőkével. A cég két ügyvezetője az évek során jó pár, javarészt azóta már felszámolt cégben is részt vett.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!