Szívproblémái miatt visszavonul a profi sporttól Sergio Agüero

2021. december 13. – 19:33

Másolás

Vágólapra másolva

Hivatalosan szerdán jelenti be a Barcelona argentin támadója, Segio Agüero, hogy abba hagyja a pályafutását, írja a Guardian. A 33 éves játékos még októberben lett rosszul az Alavés elleni mérkőzésen, majd később kiderült, hogy szívproblémái voltak.

A támadó fél évvel ezelőtt igazolt ingyen a Manchester Cityből Barcelonába, hogy ott együtt játszhasson válogatott csapattársával, Lionel Messivel, aki nyáron végül kényszerből eligazolt a PSG-hez. Agüero az elmúlt három hónapot rehabilitációs kezelésekkel töltötte, de a jelek szerint már nem tudja folytatni a pályafutását.

A játékos igazi klublegendává vált a Citynél töltött időszaka alatt, ahol 1968 után sikerült újra bajnoki címet szereznie a klubnak, és 390 meccsen 260 gólt szerzett, ebből 184-et a Premier League-ben.Ezzel ő lett a klub történetének legeredményesebb játékosa. Barcelonában mindössze öt meccsen lépett pályára, ezalatt egy gólt szerzett.

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom