Sergio Agüero két évre aláírt a Barcelonához

2021. május 31. – 18:13

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A várakozásoknak megfelelően, Sergio Agüero az FC Barcelonához igazolt. Az argentin válogatott támadó tíz év után hagyja el az angol bajnok, Bajnokok Ligája-döntős Manchester Cityt – írja az MTI.

Az As spanyol sportnapilap múlt csütörtökön írta meg, hogy a világbajnoki ezüstérmes Agüero jelenlegi fizetésének felével is beérné, csak hogy a Barcelonához kerülhessen. A lap információi szerint a 32 éves futballista körülbelül 12 millió eurót keresett évente Angliában, ahol a szerződése a szezon végén járt le.

Agüero hétfőn 2023. június végéig szóló szerződést írt alá a Barcelonával. A szerződésbe 100 millió eurós kivásárlási záradék is került.

Agüero az Independientében kezdte a pályafutását, majd 2006-ban Spanyolországba igazolt, és az Atlético Madrid játékosa lett. A klubbal 2010-ben Európa-ligát és európai Szuperkupát nyert, egy évvel később pedig Angliába igazolt.

A Manchester Citynél a klub gólrekordere lett, 389 mérkőzésen 260 gólt szerzett a klub színeiben. A Cityvel ötször volt angol bajnok, valamint nyert FA-kupát és hat Ligakupát is. Az utolsó mérkőzése az idei Bajnokok Ligája-döntő volt a Cityben, amit 1-0-ra veszítettek el a Chelsea ellen.

Agüero az argentin válogatottban eddig 97 alkalommal szerepelt és 41 gólt szerzett. Egyik legjobb barátja az a Lionel Messi, akivel mostantól csapattársak lesznek. Agüero a tavaly elhunyt Diego Maradona lányát vette feleségül, a 2009-ben született fiuknak pedig nem más a keresztapja, mint Messi.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!