Lionel Messi: Senki sem kérte tőlem, hogy ingyen játsszak a Barcelonában

2021. november 1. – 17:15

Másolás

Vágólapra másolva

A nyár átigazolási sztorija volt, hogy a hatszoros Aranylabdás Lionel Messi 21 év után kénytelen volt elhagyni a pénzügyi gondokkal küszködő FC Barcelonát, és szabadon igazolható játékosként aláírt a Paris Saint-Germainhez. Az argentin futballista most exkluzív interjút adott a Sport című katalán lapnak, akiknek beszélt a klubváltása furcsa körülményeiről, és arról is, hogy egy napon még visszatér Barcelonába.

  • Messi elmondta, hogy Párizs – az időjárásától eltekintve – egy csodálatos város, és a családjával már egész jól beilleszkedtek.
  • A Barcelona elnökével, Joan Laportával nem beszélt a klubváltás óta, a viszonyuk nem teljesen felhőtlen. Laporta Messi eligazolása után azt nyilatkozta: remélte, hogy Messi ingyen is hajlandó lenne a Barcelonában játszani.
  • Messinek ez a nyilatkozat elég rosszul esett: „Az igazság az, hogy mindent megtettem azért, hogy maradjak. Soha, egyetlen pillanatban sem kérték azt tőlem, hogy ingyen játsszak. Azt kérték, hogy csökkentsem a fizetésemet 50 százalékkal, amit én minden probléma nélkül el is fogadtam. Hajlandóak voltunk segíteni a klubnak. Én is, és a családom is Barcelonában akart maradni.”

„Senki sem kérte, hogy ingyen játsszak, az elnök szavai nem voltak helyénvalóak. Fájt, nem hiszem, hogy szükség lett volna ilyet mondani”

– mondta Messi.

Lionel Messi 2021. október 19-én – Fotó: JAN WOITAS / DPA-ZENTRALBILD / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP
Lionel Messi 2021. október 19-én – Fotó: JAN WOITAS / DPA-ZENTRALBILD / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP
  • A jelenlegi szerződése két év múlva, 2023 nyarán jár le a PSG-nél, de még nem tudja, miként folytatódik ezután a pályafutása.
  • „Ami szinte biztos, az az, hogy visszatérünk Barcelonába, és ott fogunk élni Ezt akarja a feleségem és ezt akarom én is. Nem tudom, hogy ez akkor lesz-e, amikor lejár a szerződésem Párizsban, de egyszer visszatérünk Barcelonába” – mondta.
  • Messi elmondta, hogy a visszavonulása után szeretne sportigazgatóként dolgozni, de hogy ez Barcelonában lesz-e, vagy sem, azt még nem tudja.
  • Arról is beszélt, hogy valamilyen formában mindig szeretne segíteni a Barçán. „Ha van rá lehetőség, szeretnék visszatérni, és segíteni, ahol csak tudok. Ez az a klub, amelyet szeretek, és szeretném, ha továbbra is jól teljesítenének, fejlődnének és a világ egyik legjobbjai közé tartoznának.”
  • Messi szerint a jelenlegi Barcelona is egy nagyszerű csapat, annak ellenére is, hogy a mostani eredményeik elmaradnak a várokozásoktól, és már Ronald Koeman vezetőedzőt is elbocsátották.
  • Elmondta, hogy több egykori csapattársával is rendszeresen tartja a kapcsolatot. „Igen, beszélek Kun Agüeróval, aki ugyan nem volt csapattársam a Barçában, de közeli barátom. Busquetsszel és Jordi Albával is gyakran beszélek.”
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!