Bárki ingyen leigazolhatja Messit, lejárt a szerződése a Barcelonánál

2021. július 1. – 08:58

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Június végével lejárt Lionel Messi szerződése az FC Barcelonánál, szabadon igazolhatóvá vált az argentin klasszis, írja a Goal.com. Annak ellenére, hogy az eddigi tárgyalások nem vezettek sikerre, a katalán klubnál továbbra is abban bíznak, hogy a 34 éves játékos végül aláírja új szerződését. Már tavaly is arról pletykáltak, hogy Messi nem fogja meghosszabbítani a 2021 júniusáig tartó szerződését, és távozni fog a klubtól. Főleg arról lehetett hallani, hogy a PSG vinné a játékost, de a Manchester City és az amerikai Inter Miami nevét is bedobták.

A hírek szerint nem csak az anyagiakon múlott, hogy nem sikerült megállapodni Messivel, a futballista garanciákat vár, hogy a jövőben ütőképes csapatot építenek köré, amivel újra harcban lehetnek a bajnoki címért, illetve a Bajnokok Ligája-győzelemért. Az előző szezonban csak a Spanyol Kupát tudták megnyerni, a spanyol bajnokságban csupán harmadikak lettek, a Real Madrid és az Atlético Madrid is megelőzte őket, a Bajnokok Ligájában pedig már a nyolcaddöntőben kiestek, a PSG verte ki Messiéket.

Egy gyakorlati problémával is jár, hogy lejárt Messi szerződése: ha később mégis aláírna a Barcelonához, hivatalosan új igazolásnak számítana, és emiatt szigorúbb pénzügyi előírások vonatkoznának a fizetésére a ligában. A spanyol bajnokság, a La Liga elnöke, Javier Tebas már korábban figyelmeztette a klubot, hogy csökkentsék a játékosok fizetését, különben nem fogják tudni Messit leigazolni.

A korábban kiszivárgott részletek szerint Messi az elmúlt négy évben 674 millió dollárt keresett a Barcelonánál, és erre jöttek rá még a különböző bónuszok. Szintén néhány hónapja derült ki, hogy a klub borzalmas anyagi helyzetben van, egymilliárd euró a teljes adósságuk, 200 millióval lógnak különböző kluboknak az átigazolások után.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!