A Rayo Vallecano elleni vereség már nem fért bele, kirúgták Koemant a Barcelonától

2021. október 28. – 07:31

frissítve

A Rayo Vallecano elleni vereség már nem fért bele, kirúgták Koemant a Barcelonától
Ronald Koeman ekkor már sejthette, hogy a Rayo Vallecano elleni meccse lesz az utolsó – Fotó: Sergio Perez / Reuters

Másolás

Vágólapra másolva

Ronald Koemant menesztették az FC Barcelona vezetőedzői posztjáról, miután a csapat spanyol bajnoki meccsen 1-0-s vereséget szenvedett a Rayo Vallecano otthonában szerdán, írja a BBC.

A győztes gólt Radamel Falcao rúgta a 30. percben, Memphis Depay a 72. percben büntetőt rontott, így maradt a végén az 1-0. A Barca legutóbbi tíz tétmérkőzésén három győzelem és két döntetlen mellett ötször szenvedett vereséget. A La Ligában a legutóbbi négy fordulóban harmadszor kapott ki, idézte fel az MTI.

A katalán klub szűkszavú közleményében annyit írt, hogy Joan Laporta elnök a Rayo elleni vereség után tájékoztatta Koemant a döntésről, aki már csütörtökön elbúcsúzik játékosaitól.

A spanyol média értesülései szerint a Barcelonának így 12 millió eurót kell kifizetnie a holland szakembernek, mert szerződésének lejárta, vagyis jövő év június 30. előtt menesztették.

Szeptember harmincadikán volt már egy válságtanácskozás, amikor a BL-ben a Benfica intézte el a katalánokat. Akkor három lehetséges utódjelölt volt: a belga kapitány, Roberto Martinez az olasz Andrea Pirlo és Xavi. A Barcelona elnöke, Joan Laporta utóbbit szeretné, de eddig nem tudta meggyőzni az egykori klubikont.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!