A válságtanácskozás után három jelölt maradt a Barcelona kispadjára

2021. szeptember 30. – 12:34

A válságtanácskozás után három jelölt maradt a Barcelona kispadjára
Ronald Koeman szombaton befejezheti – Fotó: Patricia de Melo Moreira/AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Két forduló után 0-6-os gólkülönbséggel, nulla ponttal az utolsó helyen áll a Barcelona a Bajnokok Ligája E csoportjában. Szerda este a Benfica hazai pályán egy korai góllal vezetést szerzett, és még a hajrá előtt eldöntötte a meccset (3-0). Két hete a Bayern ellen úgy kaptak egy sima hármast a katalánok, hogy nem rúgtak kapura.

Ahogy hazatértek a csapat vezetői szerda éjjel hajnali négyig egyeztettek, ki legyen Ronald Koeman utóda. Ilyenkor nem annyira könnyű edzőt találni, de vasárnap a bajnokságok a válogatott meccsek miatt átmenetileg leállnak, így ha most nem is sikerül azonnali megoldást találni, a jövő héten akár munkába is állhatna az új edző.

Ronald Koeman nem volt igazán borúlátó a találkozó után, mert szerinte ha a következő két fordulóban a Dinamo Kijevet megverik a BL-ben, a Bayern pedig kétszer legyőzi a Benficát, akkor máris fordult a kocka, és a saját kezükben van a sorsuk, és nem kell aggódni, hogy ne tudnának a tavasszal kezdődő egyenes kieséses szakaszba jutni.

Az egyesület vezetői viszont jogosan keresgélnek, és ha minden igaz, akkor hárman maradtak a célkeresztben. Az olasz Andrea Pirlo szóban igent mondott. A sportigazgató Jordi Cruyffnak is van jelöltje, a belga válogatottat korábban irányító Roberto Martinez, aki Angliában klubcsapatokat is vezetett, a katalánokhoz viszont semmilyen kötődése nincs. A legnagyobb dobás persze a klubbal játékosként mindent megnyerő Xavi lenne, ő azonban hosszabbított Katarban, vagyis nem annyira könnyen mozdítható. Az egymilliárdos adósságot felhalmozó Barcelonának nagyjából három millió euró lelépési pénzt kellene fizetni Koemannak, legalábbis a Marca így tudja.

A csapatkapitány, Sergio Busquets nagyon világosan elmondta, hogy a helyzet kritikus, ilyenkor a legkönnyebb az edzőt kirúgni, de mindannyian hibásak az eddigi szereplésben. A világbajnok középpályás a pozitív gondolkodást emelte ki, arra van szükségük. A holland Frenkie de Jong védelmébe vette Koemant, szerinte egy edzőváltás nem old meg mindent.

A Barcelona szombat este a címvédő, a BL-ben is jól játszó Atletico Madriddal találkozik, vélhetően akkor még Koeman ül a kispadon.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!