Kerékpározás válthatja a lovaglást az öttusában, a bicikli nem makacsolja meg magát

2021. november 2. – 14:02

frissítve

Kerékpározás válthatja a lovaglást az öttusában, a bicikli nem makacsolja meg magát
Annika Schleu a makacs Saint Boy hátán – Fotó: Jean-Marie Hervio / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

A Nemzetközi Öttusaszövetség (UIPM) irányító testülete a napokban titokban megszavazta, hogy töröljék a lovaglást a sportágból, és váltsák fel a kerékpározással, informálta több forrás is a Guardiant.

A lap szerint a döntést felgyorsíthatta Annika Schleu drámája a tokiói olimpián. A német versenyző úgy vágott neki a lovaglásnak, hogy átlagos teljesítménnyel is esélye lehet az aranyéremre, akkora volt az előnye. A Saint Boy nevű ló azonban megmakacsolta magát, így nulla ponttal zárta a lovaglást Schleu, aki tehetetlenül zokogott a nyeregben.

A sportolót nemcsak a pályán történtek sokkolták, hanem az utána következő napok gyűlöletáradata is, amivel a közösségi médiában szembesült. Edzőjét, Kim Raisnert, egyébként kizárták az olimpián, mert ököllel megütötte a problémás lovat.

Az UIPM nem kommentálta a Guardian értesülését. Közleményük szerint elkötelezettek, hogy a modern öttusa erős, dinamikus profilját fenntartsák, ezért számos stratégiai találkozót tartanak. A találkozók eredményét a november 4-én megjelenő sajtóközlemény részletezi majd.

Az egykori brit öttusázó, Kate Allenby szerint a lovaglás lecserélése katasztrófa lenne a sportág számára.

„Az nem öttusa, amiben nincs benne lovaglás”

– tette hozzá.

Mint arról korábban beszámoltunk, a nemzetközi szövetség (UIPM) már egy ideje egy külön munkacsoport felállítását tervezte, hogy kivizsgálják, hogyan lehetne elkerülni az ehhez hasonló eseteket.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!