Ököllel megütötte az ellenszegülő lovat, kizárták a német edzőt az olimpiáról

2021. augusztus 07. – 10:49

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Ráütött a nem engedelmeskedő lóra a német öttusaedző az emlékezetes pénteki versenyen, ahol az addig vezető Annika Schleu a Saint Boy nevű ló miatt nulla ponttal zárt. Az edzőt az ökölcsapás miatt kizárták az olimpia további eseményeiről.

Kizárták a tokiói olimpiai öttusaverseny további eseményeiről Kim Raisnert, a német válogatott edzőjét, mert ököllel megütötte a lovat, amellyel versenyzője, az addig toronymagasan vezető Annika Schleu pénteken nulla pontot ért el.

A végrehajtó bizottság a televíziós felvétel alapján hozta meg a döntését. Az ominózus jelenet 0:35-nél látszik a videón: miután a nyeregben zokogó Schleu teljesen tehetetlen, és a ló hátrafelé kering ahelyett, hogy elindulna, az edző a korlát mögül ráüt egyet Saint Boy hátsójára.

Schleu a remek vívása után úszásban is nagy előnyt őrzött meg, így egy átlagos lovaglással is könnyed győzelmet arathatott volna, de sehogy nem bírt lovával. A belovaglást követően neki se tudott kezdeni a pályának, sírva küszködött. Amikor a ló odafarolt a korláthoz, Raisner megütötte, és arra biztatta versenyzőjét, hogy pálcázzon erőteljesen. A ló kicsit később nem ezért indult el, de pár ugrás után ismét ellenszegült, Schleut pedig kicsengették, amivel kiszállt a versenyből. Ugyanígy járt a lóval a 2017-ben világbajnok orosz Gubajdullina is.

A Nemzetközi Öttusa Szövetség végrehajtó bizottsága úgy ítélte meg, hogy a német edző ütése szembemegy a minden öttusaversenyre érvényes szabályokkal, és azonnali kizárást ér. Alfons Hörmann német csapatvezető az eset kapcsán sürgős szabályváltoztatást szorgalmazott: „Úgy kell módosítani, hogy lovas és lova is védve legyen. A lényeg, hogy a ló ne sérüljön, a verseny pedig fair maradjon” – mondta.

(MTI)

Már egy éve van Telex! 🎉

Ez azt is jelenti, hogy sok támogatónk regisztrációja lejárt. Ha e-mail-címed megadásával kéred, megnézzük, hogy tartozik-e regisztráció az e-mail-címedhez, és ha igen, milyen támogatási adatokkal.

A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!
A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!