Videón a német öttusázó és a Saint Boy nevű ló drámája az olimpián

2021. augusztus 06. – 15:26

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Hiába vezetett a bónuszvívás után a német öttusázó, Annika Schleu a lovaglás nagy vesztese lett, Saint Boy nyergében nulla ponttal végzett, így az éremeséllyel kecsegtető helyről a 31. helyre esett vissza.

Schleu előtt már az orosz Gulnaz Gabajdullinának is meggyűlt a baja a Saint Boy nevű lóval az öttusázók mezőnyében az olimpián. A 2017-es világbajnok orosz a végén már arra sem tudta rávenni a megzabolázhatatlan négylábút, hogy elinduljon az akadály felé. Ugyanakkor Gabajdullina nem esett le a lóról, így Schleu nem kérhetett cserét.

A német versenyző már akkor sírt a nyeregben, amikor pályára lépett Saint Boyjal, miután arra is nehezen tudta rávenni az állatot, hogy egyáltalán elinduljon. Bár végül sikerült a limitidőn belüli elindulás, nem tudta teljesíteni a pályát, négy ellenszegülés után kénytelen volt feladni a további küzdelmet, ahogy az alábbi videón látszik.

Annika Schleu a lövészetekkel kombinált futáson már nem tudott javítani az eredményén, és összetettben is a 31. helyen zárt abban a mezőnyben, amelyben a magyar Kovács Sarolta bronzérmet szerzett.

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom