Videón a német öttusázó és a Saint Boy nevű ló drámája az olimpián

2021. augusztus 6. – 15:26

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Hiába vezetett a bónuszvívás után a német öttusázó, Annika Schleu a lovaglás nagy vesztese lett, Saint Boy nyergében nulla ponttal végzett, így az éremeséllyel kecsegtető helyről a 31. helyre esett vissza.

Schleu előtt már az orosz Gulnaz Gabajdullinának is meggyűlt a baja a Saint Boy nevű lóval az öttusázók mezőnyében az olimpián. A 2017-es világbajnok orosz a végén már arra sem tudta rávenni a megzabolázhatatlan négylábút, hogy elinduljon az akadály felé. Ugyanakkor Gabajdullina nem esett le a lóról, így Schleu nem kérhetett cserét.

A német versenyző már akkor sírt a nyeregben, amikor pályára lépett Saint Boyjal, miután arra is nehezen tudta rávenni az állatot, hogy egyáltalán elinduljon. Bár végül sikerült a limitidőn belüli elindulás, nem tudta teljesíteni a pályát, négy ellenszegülés után kénytelen volt feladni a további küzdelmet, ahogy az alábbi videón látszik.

Annika Schleu a lövészetekkel kombinált futáson már nem tudott javítani az eredményén, és összetettben is a 31. helyen zárt abban a mezőnyben, amelyben a magyar Kovács Sarolta bronzérmet szerzett.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!