Megvizsgálják, hogyan lehetne elkerülni a német öttusázó drámájához hasonló eseteket

2021. augusztus 12. – 18:29

frissítve

Megvizsgálják, hogyan lehetne elkerülni a német öttusázó drámájához hasonló eseteket
Annika Schleu a tokiói olimpián – Fotó: Marijan Murat / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Annika Schleu drámája miatt nagy figyelmet kapott a tokiói olimpián az öttusa: a német versenyző úgy vágott neki a lovaglásnak, hogy átlagos teljesítménnyel is esélye lehet az aranyéremre, akkora volt az előnye. A Saint Boy nevű ló azonban megmakacsolta magát, így nulla ponttal zárta a lovaglást Schleu, aki tehetetlenül zokogott a nyeregben.

A nemzetközi szövetség (UIPM) egy külön munkacsoport felállítását tervezi, hogy kivizsgálják, hogyan lehetne elkerülni az ehhez hasonló eseteket. Saint Boy nemcsak Schleu-val szúrt ki, a szintén nagy esélyesként induló orosz Gulnaz Gabajdullina arra sem tudta rávenni a lovat, hogy elinduljon az akadály felé. Szabályváltozás is lesz az öttusában, a jövőre bevezetésre kerülő formátumban kevesebb, alacsonyabb és egyszerűbb lovasakadályok lesznek, írja az MTI.

Schleu azt nyilatkozta az olimpia után, hogy még azelőtt rádöbbent, hogy vége lehet a versenyének, mielőtt kilovagolt volna a pályára. „Reménytelen helyzet volt ez nekem is, a lónak is.” Arról is beszélt, hogy nemcsak a pályán történtek sokkolták, hanem az utána következő napok gyűlöletáradata is, amivel a közösségi médiában szembesült. Edzőjét, Kim Raisnert, egyébként kizárták az olimpián, mert ököllel megütötte a problémás lovat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!