Vannak olyan balhézó szurkolók, akiket kétéves kizárással büntetett az MLSZ a magyar-angol miatt

Legfontosabb

2021. október 14. – 12:45

frissítve

Vannak olyan balhézó szurkolók, akiket kétéves kizárással büntetett az MLSZ a magyar-angol miatt
A Raheem Sterlinget megdobáló magyar szurkolók a magyar–angol vb-selejtezőn – Fotó: ATTILA KISBENEDEK / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Vannak olyan magyar szurkolók, akiket kétéves eltiltással büntetett az Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) a szeptember 2-i magyar-angol válogatott meccsen történt rendbontás miatt. De a rendőrség még nyomoz azoknak a drukkereknek az ügyében, akiket nem sikerült a helyszínen azonosítani.

A világbajnoki selejtezőmeccset 4-0-ra megnyerték az Eb ezüstérmes angolok a Puskás Arénában, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) pedig vizsgálatot indított a magyar drukkerek egy részének rasszista megnyilvánulásai miatt, majd két zárt kapus mérkőzéssel büntette a magyar válogatottat, az MLSZ-t pedig 200 ezer svájci frank büntetés megfizetésére kötelezte.

Az MLSZ most közölte: azokat a rendbontókat, akiket a biztonsági személyzet már a helyszínen azonosított, a sporttörvény rendelkezései alapján két évre kizárták a sportrendezvényekről. Azokban az esetekben pedig, ahol a helyszíni azonosítás nem volt megoldható, feljelentésre és hatósági eljárás lefolytatására volt szükség, a rendőrség folytatja a nyomozást több forrásból beszerzett bizonyítékok alapján.

Megkérdeztük Sipos Jenő MLSZ-szóvivőt, hogy pontosan hány magyar szurkolóról van szó, de erről nem kívántak nyilatkozni.

A meccsen a magyar szurkolók söröspoharakkal dobálták meg az ellenfél csatárát, a koronavírus miatt elhunyt barátjáról megemlékező Raheem Sterlinget, a harmadik angol gól után pedig fénygránátot dobtak be a pályára. A meccs alatt huhogást és rasszista bekiabálásokat is tapasztaltak az angol játékosok. A rendbontás miatt egyébként az MLSZ tett feljelentést.

A nyári Európa-bajnokság után a „Cristiano homosexual” és a „Buzi franciák, bonjour” rigmus skandálása, illetve az „LMBT? Nein, Danke” molinó miatt kapott súlyos büntetést az MLSZ az UEFA-tól. Akkor is kétmeccses stadionbezárás volt a büntetés, abból az egyik felfüggesztett. A büntetés az UEFA alá tartozó mérkőzésekre vonatkozik, így vélhetően a jövő júniusban induló Nemzetek Ligájában kell majd zárt kapuk mögött játszania Marco Rossi csapatának.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!