Itt a harmadik paralimpiai arany: Illés Fanni a 100 méteres mellúszás győztese

Legfontosabb

2021. augusztus 29. – 11:51

frissítve

Itt a harmadik paralimpiai arany: Illés Fanni a 100 méteres mellúszás győztese
Fotó: Charly Triballeau / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Illés Fanni aranyérmet szerzett a 100 méteres mellúszás döntőjében a tokiói paralimpián.

Az S4-es kategória magyar indulója a nevezési idők és a papírforma alapján a szám legnagyobb esélyesének számított, ennek megfelelően már az előfutamból is a legjobb idővel, 1:44.68 perccel jutott tovább, írja az MTI.

A döntőben így a négyes pályán versenyzett a 2019-es év világbajnoka, és bár 50 méternél még második volt, végül 1.44.41 perccel fölényesen győzött.

„A selejtezőben nagyon megleptek a kínaiak, az egyikük hat másodperccel úszott jobbat az egyéni csúcsánál” – értékelt Illés Fanni. A döntőben megpróbált olyan nyugodt maradni, amennyire csak lehet, és arra gondolni, hogy ez csak egy edzés vagy egy országos bajnokság. Előtte nem tudott pihenni, ezért mire délután visszajöttek az uszodába, úgy érezte magát, hogy összeesik, annyira fáradt.

„A döntőt addigra annyiszor leúsztam a fejemben, annyira felpörgettem magam mentálisan, hogy fizikailag fáradtam el benne. Aztán valahogy mégis összeállt. Az utolsó huszonöt méteren kinéztem jobbra és balra, és arra gondoltam, aki innen elveszíti, az meg is érdemli.”

A Vasas 29 éves úszója a magyar csapat hatodik érmét, a harmadik aranyát szerezte. Fél órával korábban az asztaliteniszező Pálos Péter lett paralimpiai bajnok Tokióban. Veres Amarilla csütörtökön nyert aranyat a kerekesszékes vívók párbajtőr-versenyében. Konkoly Zsófia 400 méteres gyorsúszásban lett ezüstérmes. Szintén ezüstérmet nyert a tőrözők A kategóriájában Osváth Richárd, Szvitacs Alexa pedig bronzérmet szerzett asztaliteniszben.

Élő eredménykövetés, menetrend és éremtáblázat a Magyar Paralimpiai Bizottság honlapján található>>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!
Partnereinktől