Tokió: a szombati magyar eredmények egy helyen

2021. július 31. – 04:18

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Újabb magyar érem született szombaton a tokiói olimpián, Milák Kristóf óriási úszással ezüstérmes 100 méter pillangón. Összeszedtük egy helyen a szombati nap magyar eredményeit és híreit, a cikk frissül.

Úszás: A 200 méter pillangón győztes Milák összecsapott a 100 gyorson győztes amerikai Caeleb Dressellel. Százon Dressel a világcsúcstartó, hatszor úszott már 50 másodperc alatt, Milák legjobb ideje 50,18, a májusi budapesti Európa-bajnokságon érte el.

Az amerikai remekül kapta el a rajtot, és mivel a víz alatt ő úszik a leggyorsabban, elsőként emelkedett ki, és 25 méternél egyértelmű volt az előnye. Ötvennél 65 századdal vezetett Milák előtt, aki hatalmas erőket mozgósított, tapadt Dresselre, tempótól tempóra közelített hozzá. Az amerikai 49,45-ös új világcsúccsal nyert, a magyar 23 századdal csapott be mögötte a célba, és új egyéni csúccsal (49,68) lett ezüstérmes. Ez új Európa-csúcsot is jelent.

Vízilabda: A magyar férfi vízilabda-válogatott 11-8-ra nyert az Egyesült Államok válogatottja ellen. A görögtől elszenvedett vereség után a csapat hozta a kötelezőt: a japán és a dél-afrikai csapatot is legyőzték, a negyedik csoportmeccsen pedig már egy komolyabb válogatott, az amerikai ellen is nyertek. A magyar csapat így négy meccs után 6 ponttal áll az A csoportban, és biztosan ott lesz a negyeddöntőben. Hétfőn az olasz válogatott lesz a magyar csapat utolsó ellenfele a csoportkörben.

Vívás: A magyar női kardválogatottnak egyik mérkőzését sem sikerült megnyernie szombaton, így a 8. helyen végzett. A koreaiak és a japánok ellen is szoros volt, a kínaiak már nagy különbséggel nyertek. Katona Renáta és Pusztai Liza mellett a sérülten is küzdő Márton Annát le kellett cserélni a japánok ellen, a 18 éves Battai Sugár jött be helyette. A női kardcsapat szereplésével a magyaroknak véget ért a vívás a tokiói olimpián.

Triatlon: A Bragmayer Zsanett, Bicsák Bence, Kovács Zsófia, Tóth Tamás összeállítású csapat a 11. helyen végzett a triatlonosok vegyesváltó versenyszámában. A magyar váltó 1:26:43 órás idővel ért célba az 1,2 kilométer úszásból, 27,2 kilométer kerékpározásból és 8 kilométer futásból álló, az olimpiákon először megrendezett számban.

Az aranyérmet óriási küzdelemben a britek nyerték, az ezüst az Egyesült Államokhoz, míg a bronz a franciákhoz került.

Kézilabda: a magyar válogatott megverte Spanyolországot a szombati mérkőzésén, 29-25 lett a vége, és ez azt jelenti, hogy még maradt esélye a negyeddöntőre. Ehhez viszont hétfőn mindenképp meg kell vernie a csoportot vezető svédeket.

Atlétika: A 100 méteres gátfutáson elődöntőbe jutott Kozák Luca, a harmadik helyen végzett a saját előfutamában, 13 másodpercen belül, 12.97-tel ment tovább. Kozák az M4 Sportnak azt mondta, hogy tele volt hibával a futása, de megoldotta. Szerinte ez az első futás volt a legnehezebb, most már a vasárnapi elődöntőre kell koncentrálni. „Bízom benne, hogy döntőbe tudok kerülni” – mondta.

Sportlövészet: Mészáros Eszter a 26. helyen végzett a női kisöbű szabadpuska 3x40 lövéses számában. Összesítésben 1161 körrel zárt, a nyolcas döntőhöz ezúttal 1171 körre volt szükség. A világkupa-győztes, junior Európa-bajnok puskás számára ezzel véget ért pályafutása első olimpiája: a mostani 26. helye előtt légpuskában 20.-ként zárt, a 10 méteres vegyescsapat versenyben pedig hetedik helyet ért el Péni Istvánnal közösen.

Vitorlázás: A finn dingiben szereplő világ- és Európa-bajnok Berecz Zsombor a két szombati futam után továbbra is a harmadik helyen áll összesítésben. A hetedik futamban a harmadik helyen ért célba, majd a nyolcadik futamban ötödik lett úgy, hogy a 11. helyről kapaszkodott fel. A dobogóért folyó küzdelemben a sorrend nem változott, a címvédő brit Giles Scott újabb első helyet szerzett – ez volt ötödik futamgyőzelme –, így hat helyezési ponttal vezet a spanyol Joan Cardona és kilenccel Berecz előtt.

Visszalépés: Kiújuló sérülése miatt visszalépett a tokiói olimpiától az akadályfutó Wagner-Gyürkés Viktória. A 3000 méter akadály előfutamát Kácser Zitával és Tóth Lili Annával vasárnap futják, a döntőt pedig szerdán rendezik, írja az MTI.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!