Nyeretlenül lett 8. helyezett a női kardcsapat

2021. július 31. – 05:31

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A magyar női kardválogatottnak egyik mérkőzését sem sikerült megnyernie szombaton, így a 8. helyen végzett a tokiói olimpián. A koreaiak és a japánok ellen is szoros volt, a kínaiak már nagy különbséggel nyertek.

A koreaiak ellen Katona Renáta 35-32-es vezetéssel adta át a sérülten is nagyot küzdő Márton Annának, majd 40-39-es koreai vezetésnél következett a végén Pusztai Liza, aki korábban nagy hátrányt dolgozott le. Nem tudott már közelebb kerülni, 45-40-re nyertek a koreaiak.

A japán Sihomi Fukusima (b) és Pusztai Liza a női kardozók csapatversenyében, az 5-8. helyért folyó küzdelemben – Fotó: MTI/Illyés Tibor
A japán Sihomi Fukusima (b) és Pusztai Liza a női kardozók csapatversenyében, az 5-8. helyért folyó küzdelemben – Fotó: MTI/Illyés Tibor

A japánok ellen Márton Annának már láthatóan fájt a térde, a 18 éves Battai Sugár jött be a helyére. A jó kezdés ellenére 30-22-es japán vezetéssel fordultak rá az utolsó három asszóra. Nagyot küzdött a kardválogatott, folyamatosan jöttek fel, és az utolsóként pástra lépő Pusztai többször is két tusra került, de végül 45-42-re nyertek a házigazda japánok.

A 7. helyért nem indultak jól, az elejétől előnyben volt a kínai válogatott. Az utolsó két asszó előtt 35-18 volt a kínaiaknak, innen Battai és Pusztai is nyerte a sajátját, de 45-30-cal lett vége.

„Az elvesztett negyeddöntő után nagyon letargikus állapotba kerültünk. Nem sok hiányzott ahhoz, hogy bekerüljünk a négy közé, ami a célunk volt. Sajnos a mai teljesítményünk ennyire volt elég” – nyilatkozott az MTI szerint Katona Renáta az utolsó mérkőzés után. „Természetesen szerettük volna megnyerni az alsóági meccseinket, de úgy éreztem, hogy még mindig a Dél-Korea elleni összecsapás hatása alatt voltunk. Nagyon elkeseredtünk, hogy nem sikerült azon győznünk.”

Márton Anna hétfőn hősiesen küzdve lett negyedik női kardvívásban, ugyanis – ahogy arról már akkor beszámoltunk – a legelső asszójában megsérült, ennek ellenére tudta magát beküzdeni az elődöntőbe. Pénteken elmondta, hogy leszakadt porckoronggal is vívni fog a csapatversenyen.

A női kardcsapat szereplésével a magyaroknak véget ért a vívás a tokiói olimpián.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!