Márton Anna leszakadt térdporccal is vívni fog a kardcsapatversenyen

2021. július 30. – 10:09

frissítve

Márton Anna leszakadt térdporccal is vívni fog a kardcsapatversenyen
Márton Anna az argentin Marija Belen Perez Maurice elleni asszója után – Fotó: MTI/Illyés Tibor

Másolás

Vágólapra másolva

Márton Anna hétfőn hősiesen küzdve lett negyedik női kardvívásban, ugyanis – ahogy arról már akkor beszámoltunk – a legelső asszójában megsérült, ennek ellenére tudta magát beküzdeni az elődöntőbe. Mártonnak a decemberi országos bajnokságon sérült meg a keresztszalagja, de nem szerette volna, ha megműtik a térdét, mert akkor veszélybe került volna az olimpiai részvétele.

Az csak az egyéni verseny másnapján derült ki, hogy a korábbi sérülése mellett leszakadt egy porc is a térdéről. Mégis azt nyilatkozta pénteken a Nemzeti Sportnak a világbajnoki bronzérmes kardvívó, hogy szombaton pástra lép a kardcsapatversenyen.

„Már alig-alig érzek fájdalmat, a legjobb pedig az, hogy szinte teljes a mozgástartományom, és működnek az izmai. A holnapi csapatverseny kulcskérdése a szempontomból az lesz, hogy jól rögzítsék a térdemet. Kaptam egy rögzítőt, így egy beton lesz a térdem körül, de ez nem számít.”

A lapnak emellett arról is beszélt Márton, hogy számára természetes volt, hogy sérülten is harcolt, ahelyett hogy feladta volna, illetve hogy „fantasztikus volt az a szeretethullám”, ami felé áradt a magyar szurkolóktól.

Mi akkor is kérdezünk, ha valaki nem akar válaszolni Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogass