Márton Anna leszakadt térdporccal is vívni fog a kardcsapatversenyen

2021. július 30. – 10:09

frissítve

Márton Anna leszakadt térdporccal is vívni fog a kardcsapatversenyen
Márton Anna az argentin Marija Belen Perez Maurice elleni asszója után – Fotó: MTI/Illyés Tibor

Másolás

Vágólapra másolva

Márton Anna hétfőn hősiesen küzdve lett negyedik női kardvívásban, ugyanis – ahogy arról már akkor beszámoltunk – a legelső asszójában megsérült, ennek ellenére tudta magát beküzdeni az elődöntőbe. Mártonnak a decemberi országos bajnokságon sérült meg a keresztszalagja, de nem szerette volna, ha megműtik a térdét, mert akkor veszélybe került volna az olimpiai részvétele.

Az csak az egyéni verseny másnapján derült ki, hogy a korábbi sérülése mellett leszakadt egy porc is a térdéről. Mégis azt nyilatkozta pénteken a Nemzeti Sportnak a világbajnoki bronzérmes kardvívó, hogy szombaton pástra lép a kardcsapatversenyen.

„Már alig-alig érzek fájdalmat, a legjobb pedig az, hogy szinte teljes a mozgástartományom, és működnek az izmai. A holnapi csapatverseny kulcskérdése a szempontomból az lesz, hogy jól rögzítsék a térdemet. Kaptam egy rögzítőt, így egy beton lesz a térdem körül, de ez nem számít.”

A lapnak emellett arról is beszélt Márton, hogy számára természetes volt, hogy sérülten is harcolt, ahelyett hogy feladta volna, illetve hogy „fantasztikus volt az a szeretethullám”, ami felé áradt a magyar szurkolóktól.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!