Sérülései miatt feladta a Tour de France-t a verseny tavalyi másodikja, Primož Roglič

2021. július 4. – 11:24

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A nyolcadik szakasz után kiszállt a versenyből a Tour de France tavalyi második helyezettje, Primož Roglič, aki idén is favoritként indult, de bukott a 3. szakaszon, és ezzel elszállt minden esélye a jó szereplésre. A versenyből kiszállt a sárga trikót hat napig viselő Mathieu van der Poel is.

A címvédő Tadej Pogačar mellett a másik szlovén bringás, Primož Roglič tűnt a legnagyobb esélyesnek a Tour megnyerésére, de a hetedik szakaszon végképp eldőlt, hogy erre nincs esélye, a szombati etapon pedig már nem is igazán erőlködött, 35 perces hátránnyal érkezett meg a célba.

Roglič még a harmadik etapon bukott, és akkor ugyan nem került behozhatatlan hátrányba, de sérülései megakadályozták a további jó szereplésben, az időfutamon sem kapott nagyon sokat, de a Tour leghosszabb etapján, pénteken már nem tudta tartani a lépést a legjobbakkal.

Primož Roglič a harmadik szakaszon már horzsolásokkal a testén érkezett megFotó: Benoit Tessier/AFP
Primož Roglič a harmadik szakaszon már horzsolásokkal a testén érkezett megFotó: Benoit Tessier/AFP

Szóba jöhetett volna, hogy végigtekeri a Tourt még így is, ha regenerálódik, egy szakaszgyőzelem sem lett volna elképzelhetetlen, vagy a csapattársainak is hasznos segítője lehetett volna, de ezt nem próbálják már ki a Jumbo-Vismánál.

„Közösen hoztuk meg a döntést a csapattal, nem lett volna értelme tovább folytatni a végéig ezen a módon. Most megpróbálunk regenerálódni, és új célokra koncentrálni” – idézte Rogličot csapata közleménye.

Mathieu van der Poel megúszta sérülések nélkül a versenyt, de ő már előre megmondta, hogy nem fog végigmenni a Touron, mert az olimpia hegyikerékpáros versenyére készül fel. A holland bringás a második szakaszon egy győzelemmel vette át a sárga trikót, amit aztán a nyolcadik szakasz végéig megőrzött. Ő nem sokkal a kilencedik szakasz rajtja előtt jelentette be visszalépését.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!