Újabb focista koronavírustesztje lett pozitív az Eb-n

2021. június 21. – 12:24

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Pozitív lett Billy Gilmour koronavírustesztje, a skót válogatott fiatal középpályásának ki kell hagynia csapata utolsó, sorsdöntő csoportkörös meccsét a foci Eb-n.

A Chelsea játékosa a BBC cikke szerint tíz napra karanténba került a pozitív teszt után, így még a nyolcaddöntőről is lemarad, ha Skócia továbbjut a D csoportból. A 20 éves középpályás először kezdett a válogatottban Anglia ellen, és komoly szerepe volt abban, hogy csapata 0-0-ás döntetlenre tudta hozni a meccset.

Billy Gilmour először kezdett a válogatottban Anglia ellen – Fotó: Carl Recine / AFP
Billy Gilmour először kezdett a válogatottban Anglia ellen – Fotó: Carl Recine / AFP

A skót válogatott kedden Horvátország ellen lép pályára 21 órától. Itt mindenképp győzniük kell, hogy legalább a harmadik helyen végezzenek a csoportban, jelenleg ugyanis egy ponttal a negyedik helyeb állnak.

Az Eb-rajt előtt a skót válogatott egy másik játékosának, John Flecknek is pozitív lett a koronavírustesztje. A csehek elleni első meccsre már lejárt a karanténkötelezettsége, de nem jelölte a keretbe a skót szövetségi kapitány. Anglia ellen a cserepadon ült.

Mint korábbi elemzésünkben írtuk, tavaly októberben egy közös Call of Duty-záson majdnem elment Skócia Eb-szereplése. Az Izrael elleni play-off meccs előtt derült ki, hogy egyik játékosuk, Stuart Armstrong koronavírusos, de mivel az alapembernek számító Kieran Tierney és Ryan Christie is egy légtérben volt vele, a protokoll szerint nekik is ki kellett hagyniuk a pótselejtezőt. Tizenegyesekkel végül továbbjutottak a skótok Izrael ellen, majd az utolsó körben Szerbiát is legyőzték büntetőpárbajban, így kijutottak a tornára.

Az Eb több másik csapatában is találtak már fertőzöttet, a svédeknél és spanyoloknál 2-2, a skótoknál és a portugáloknál egy esetet jelentettek eddig. Míg a szurkolók csak oltási igazolvánnyal mehetnek be a stadionokba, a játékosoknak nem volt kötelező az oltás a torna előtt. Többen emiatt az UEFA-ra mutogatnak, az egyes csapatok átoltottságáról itt írtunk bővebben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!