A szlovák válogatottnál is megjelent a koronavírus

2021. június 17. – 15:30

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Stefan Tarkovic, a szlovák válogatott szövetségi kapitánya csütörtökö sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy a szerdai tesztelés során egy vezető, illetve egy játékos koronavírus-tesztje is pozitív lett a szlovákoknál. Utóbbi a lengyelek elleni, 2-1-re megnyert meccsen a cserepadon ülő védő, Denis Vavro, aki karanténba is került, így a pénteki, svédek elleni meccset biztosan kihagyja, és valószínűleg a spanyolok ellen sem tud pályára lépni – írja az Expressen.

Tarkovic az online sajtótájékoztatón elmondta, hogy együttműködnek az UEFA-val és az orosz egészségügyi hatóságokkal, betartják a protokollt és mindent megtesznek, hogy a fertőzés ne terjedjen tovább. A kapitány azt is hozzátette, hogy sajnálja, hogy Vavro nem lehet ott a csapattal, de az is kiderült, hogy a hátvédnek legalább nincsenek tünetei. Stefan Pettersson, a svédek kapitánya elmondta, hogy nem aggódnak amiatt, hogy lejátsszhatják-e a meccset, a tervek szerint pályára lépnek majd.

Mint mondta, nem ez az első ilyen eset, és valószínűleg nem is ez lesz az utolsó – ezt a svédek első kézből tudhatják, hiszen Dejan Kulusevski és Mattias Svanberg is koronavírus miatt kerültek karanténba korábban, ők hétfőn térhettek vissza a csapathoz. Korábban egyébként a portugáloknál, illetve a spanyoloknál is felütötte a fejét a vírus, előbbinél Joao Cancelo, utóbbinál a csapatkapitány Sergiou Busquets kapta el. Arról, hogy hogy lehetséges, hogy a csapatok tagjai nincsenek beoltva, és ki a felelős ezért, ebben a cikkben írtunk részletesen.

A lengyelek elleni győzelemmel jelenleg Szlovákia vezeti az E csoportot, Svédország és Spanyolország egyaránt egypontos, az utolsó helyen pedig Lengyelország áll. Szlovákia pénteken délután 3-tól játszik majd a svédek ellen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!