Koronavírusos a spanyol futballválogatott csapatkapitánya

2021. június 7. – 08:00

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Elkapta a koronavírust Sergio Busquets, a spanyol futballválogatott csapatkapitánya. A 32 éves középpályásnak vasárnap lett pozitív a koronavírustesztje, ezután elhagyta az Európa-bajnokságra készülő spanyol válogatott edzőtáborát – írja az AFP.

A Spanyol Labdarúgó-szövetség (RFEF) közleménye szerint a válogatott többi tagjának mind negatív lett a koronavírustesztje. A RFEF megjegyzi, hogy azok, akik szoros kapcsolatban álltak Busquetsszel, megelőző intézkedésként „továbbra is elkülönítve maradnak”. A pozitív eset miatt a spanyol válogatott kénytelen volt lemondani a kedd esti, Litvánia elleni felkészülési mérkőzését. Helyettük az U21-es spanyol válogatott fog a litvánokkal játszani – írja a Guardian.

Az Eb-re készülő spanyol csapat a következő két napban egyéni edzésprogramokat fog végezni. Spanyolország az első mérkőzését június 14-én Svédország ellen játssza az Eb-n. Luis Enrique szövetségi kapitánynak szombatig van ideje változtatni a kereten. A szövetség közleménye szerint a következő napokban döntenek arról, hogy Busquets tagja marad-e a keretnek, vagy mást hívnak be helyette. Az mindenesetre biztos, hogy a svédek ellen nem fog játszani.

A spanyol AS úgy tudja, hogy a spanyolokkal pénteken felkészülési mérkőzést játszó portugál csapat is karanténozni kényszerül Busquets fertőzése miatt. A spanyol válogatott csapatkapitánya mind a meccs előtt, mind a meccs közben többször is érintkezésbe került a portugál válogatott játékosaival. A portugál válogatott egyelőre nem adott ki hivatalos közleményt.

A hivatalos protokoll szerint mindkét csapatnak 12 napig kéne karanténba vonulnia, ami abból a szempontból problémás, hogy Spanyolország 7, Portugália pedig 8 nap múlva játssza első Eb-meccsét, utóbbi éppen a magyar válogatott ellen a Puskás Arénában.

Sergio Busquets próbálja szerelni a portugál Joao Félixet a két csapat pénteki felkészülési mérkőzésén – Fotó: Jose Breton / NurPhoto via AFP
Sergio Busquets próbálja szerelni a portugál Joao Félixet a két csapat pénteki felkészülési mérkőzésén – Fotó: Jose Breton / NurPhoto via AFP

A Barcelona játékosa, Busquets 123-szoros válogatott, 2010-ben világbajnok, 2012-ben Európa-bajnok lett. Emellett nyolc spanyol bajnoki címet és három Bajnokok Ligáját nyert a klubjával.

Korábban a holland válogatott kapusáról, Jasper Cillessenről derült ki, hogy elkapta a koronavírust. Ő emiatt ki is hagyja az Európa-bajnokságot.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!