Rossi: Szalainak új csapatot kéne találnia

2020. december 30. – 15:53

Másolás

Vágólapra másolva

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint Szalai Ádámnak új csapatot kéne találnia.

Szalai olyan vezéregyéniség, amilyen nincs még egy a válogatottban. Épüljön fel, aztán játszania kell. Mi már beszéltünk erről, fontos lenne új csapatot találnia, ahol számítanak rá. Bármennyire is bízom benne, nem hívhatom meg a válogatottba, ha nem játszik, ha nincs megfelelő fizikai állapotban. Ez hihetetlenül fontos lenne számomra és a válogatott számára is

– ezt Rossi a Kossuth Rádió Sportvilág című műsorában nyilatkozta az MTI közlése szerint. Szalai idén teljesen kiszorult a német Mainzból, amiben közrejátszottak szakmai érvek, a klubvezetéssel kapcsolatos vitája és a későbbi sérülése is. Az idei szezonban összesen kétszer lépett pályára, akkor is csereként a német kupában.

Hogy Szalai mennyire fontos embere a válogatottnak, azt jól jelzi az Izland elleni öltözői beszédének felvétele és az is, hogy maga Rossi is úgy beszélt róla, hogy nincs még egy olyan magyar csatár jelenleg, mint Szalai.

Rossi arról is beszélt, hogy azoknak nincs esélyük bejutni a nyári Eb-keretbe, akik a hazai másodosztályban játszanak, mint például Pátkai, Feczesin, Korhut vagy Dzsudzsák. Ezzel kapcsolatban Rossi meglehetősen erősen fogalmazott:

Nem gondolhatjuk, hogy egy Ajka, Nyíregyháza, vagy Haladás elleni mérkőzés megfelelően felkészít arra, hogy valaki Lengyelország, Franciaország, vagy Portugália ellen lépjen pályára.

A magyar válogatott esélyeiről úgy beszélt, hogy papíron teljesen lehetetlen továbbjutni a csoportunkból, ahol a portugálok, a franciák és a németek vannak, ettől függetlenül nyílván emelt fővel akarnak lejönni a pályáról minden meccs után.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!